Privacystatement - Parkeren

Onderstaande informatie ziet alleen toe op bezoekers die parkeren op de officiële parkeerterreinen van Eindhoven Airport. Parkeer jij op Eindhoven Airport omdat jij op de luchthaven werkzaam bent en wil jij weten welke persoonsgegevens wij over jou verwerken? Neem dan contact op met jouw werkgever van wie wij jouw gegevens hebben ontvangen.

Welke persoonsgegevens verwerken wij? Er zijn verschillende manieren om een parkeerplaats te gebruiken op Eindhoven Airport. Je kunt een parkeerplaats reserveren via onze website shop.eindhovenairport.nl of via een tussenpersoon. Je kunt ook zonder te reserveren een parkeerplaats oprijden.

Maak jij gebruik van de parkeerdiensten van Eindhoven Airport? Dan kan bij het binnenrijden een foto van jouw kenteken worden gemaakt. Wij slaan het kenteken op en leggen ook vast wanneer je in- en uitrijdt.

Kies jij ervoor te parkeren zonder te reserveren, dan kun je een kaartje trekken of een creditcard gebruiken. Als je binnenrijdt met een bankpas of creditcard wordt een geanonimiseerde versie van jouw betaalkaartnummer opgeslagen door Eindhoven Airport.

Als je bij Eindhoven Airport een parkeerplaats reserveert, worden in ieder geval de volgende gegevens vastgelegd:

  • Contactgegevens: voornaam, achternaam en e-mailadres.

  • Kenteken of toegangscode (afhankelijk van of je met je kenteken of met een toegangscode wilt inrijden).

  • Gegevens over jouw reservering: boekings-/reserveringsnummer en boekingsperiode.

Indien je een parkeeraccount aanmaakt, wordt er een username en password vastgelegd. In de inlogmodule kan je je reserveringsgegevens inzien.

Op en rondom de parkeerplaatsen van Eindhoven Airport worden daarnaast camerabeelden gemaakt. Voor meer informatie over deze beelden, raadpleeg ons privacy statement Camerabeveiliging.

Waarom verwerken wij jouw persoonsgegevens? Wij hebben jouw persoonsgegevens nodig om parkeerdiensten te kunnen leveren aan jou. We verwerken deze gegevens daarom in het kader van de uitvoering van een overeenkomst. Als onderdeel daarvan vragen we jou na afloop hoe jij de parkeerdiensten hebt ervaren.

Als jij daarvoor toestemming hebt gegeven, gebruiken wij jouw contactgegevens ook voor marketingdoeleinden. Zo kunnen we nieuwsbrieven sturen en houden we jou op de hoogte van relevante producten en diensten die Eindhoven Airport aanbiedt.

Hoelang bewaren wij jouw gegevens? Alle gegevens die wij vastleggen op het moment dat je in- en uitrijdt (betaalgegevens, tijd van in- en uitrijden) verwijderen wij zes maanden nadat jij bij Eindhoven Airport hebt geparkeerd. Jouw kenteken verwijderen wij binnen 24 uur nadat je de parkeerplaats hebt verlaten.

De gegevens die je deelt als je een reservering maakt, verwijderen wij twee jaar nadat jij bij Eindhoven Airport hebt geparkeerd.

Met wie delen wij jouw gegevens? In sommige gevallen zetten wij andere partijen in die namens Eindhoven Airport een deel van de parkeerdiensten uitvoeren. We delen in deze gevallen alleen gegevens als dat nodig is voor de uitvoering van de te verrichtten diensten. Wij sluiten daarbij altijd een verwerkersovereenkomst met deze partijen.

Reserveer jij via een derde partij, zoals bijvoorbeeld een reisbureau, een parkeerplaats? Dan wisselen we alleen gegevens uit die nodig zijn om de tussen Eindhoven Airport en deze derde partij gesloten overeenkomst uit te voeren.

Wie is verwerkingsverantwoordelijke? Eindhoven Airport N.V.