Privacystatement - Crowd management

Welke (persoons)gegevens verwerken wij? Om ervoor te zorgen dat jouw bezoek aan Eindhoven Airport zo voorspoedig mogelijk verloopt, brengen wij op Eindhoven Airport de bezoekersstromen in beeld. Dat doen we op twee manieren.

In de eerste plaats hangen er in de terminal op verschillende plaatsen heatmapcamera’s en -sensoren die meten hoeveel mensen er passeren. Dit heatmapsysteem slaat geen andere gegevens op dan het aantal mensen dat passeert. Dit zijn geen persoonsgegevens. Alleen als wij het heatmapsysteem testen in een nieuw gebied, kunnen gedurende een korte testperiode de beelden die de het heatmapsysteemmaakt, worden opgeslagen.

In de tweede plaats maken we in de terminal gebruik van wifi- en bluetoothtracking. Dat betekent dat als jouw telefoon, jouw laptop of een van jouw andere apparaten de wifi- of bluetoothfunctie aan heeft staan, jouw apparaat contact maakt met onze sensoren. We doen dat zodat wij de route die jij loopt in de terminal op Eindhoven Airport kunnen volgen. We nemen daarbij allerlei technische maatregelen die ervoor moeten zorgen dat jouw privacy wordt beschermd. Als onze sensoren contact maken met jouw apparaat, slaan we een geëncrypte versie van het unieke kenmerk van jouw apparaat op (een zogenaamde ‘hash’ van jouw MAC-adres). Hoe werkt dat? De oorspronkelijke data wordt dan onmiddellijk en permanent vernietigd en kan dus ook niet meer ‘teruggehaald’ worden (bijvoorbeeld in het kader van een inzageverzoek). Het unieke kenmerk wordt gehashed met een ‘salt’ (willekeurig toegevoegde data) die uniek is per 24 uur. Als jij niet via wifi en bluetooth gevolgd wil worden, dan kun je jouw wifi- en bluetoothsignaal op jouw apparaat uitzetten.

Waarom verwerken wij jouw (persoons)gegevens? De data die wordt verzameld door het heatmapsysteem en de wifi- en bluetoothtrackers gebruiken wij om de bezoekersstromen op Eindhoven Airport optimaal te laten verlopen. Voor Eindhoven Airport is dat heel belangrijk. Doen we dat niet, dan kunnen lange wachtrijen of zelfs gevaarlijke situaties ontstaan. Wij hebben daarom een gerechtvaardigd belang bij het verzamelen van deze gegevens.

Daarnaast maken wij algemene rapportages over de bezoekersstromen op Eindhoven Airport. Deze bevatten geen gegevens over individuele bezoekers. De rapportages gebruiken we om de bezoekersstromen te optimaliseren en in kaart te brengen.

Hoelang bewaren wij jouw gegevens? De beelden die de heatmapcamera’s maken, worden geconverteerd naar getallen. In uitzonderingsgevallen slaan we de beelden op om te toetsen of het heatmapsysteemgoed werkt. Zodra die toets is afgelopen, verwijderen we de camerabeelden.

De geëncrypte versie van het unieke kenmerk van jouw apparaat dat wordt verzameld bij wifi- en bluetoothtracking slaan we 24 uur op. Dat betekent dat wij jouw apparaat 24 uur kunnen volgen als jij je in de terminal bevindt. Daarna verwijderen we deze gegevens en kunnen wij jouw apparaat niet meer volgen.

Met wie delen wij jouw gegevens? Jouw gegevens delen wij niet met andere partijen. Algemene rapportages over bezoekersstromen delen we soms wel met de andere bedrijven die op Eindhoven Airport zijn gevestigd.

Wie is verwerkingsverantwoordelijke? Eindhoven Airport N.V.