Privacystatement - Bagage

Welke persoonsgegevens verwerken wij? Als jij op Eindhoven Airport met bagage reist, wordt over jouw bagage informatie verwerkt. Hierbij krijgt jouw bagagestuk een unieke barcode. Deze wordt gelinkt aan jouw naam en eventueel een frequent flyer nummer.

Waarom verwerken wij jouw persoonsgegevens? Wij verwerken jouw gegevens in opdracht van de luchtvaartmaatschappij waarmee jij een overeenkomst hebt. Ter bewaking van de veiligheid op de luchthaven en voor een vlotte doorstroom van de bagage, worden jouw gegevens verwerkt. Dit gebeurt onder andere bij het routeren en sorteren en (indien nodig) tijdelijk bewaren van de bagage.

Hoelang bewaren wij jouw gegevens? De gegevens worden binnen zeven dagen na vertrek van jouw vlucht verwijderd.

Met wie delen wij jouw gegevens? Om een vlotte doorstroming van jouw bagage mogelijk te maken, delen wij onder omstandigheden gegevens over de voorgang van jouw bagage met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. In geval de Koninklijke Marechaussee of Douane wil weten wie de eigenaar is van een bagagestuk, zullen zij contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee jij vliegt. Eindhoven Airport verstrekt deze gegevens niet.

Wie is verwerkingsverantwoordelijke? De luchtvaartmaatschappij waarmee jij vliegt is de verwerkingsverantwoordelijke. Eindhoven Airport N.V. is de verwerker.