Taxi-afhandelaar op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport heeft vanaf februari 2022 een taxi-afhandelaar. RVC Nederland B.V. verzorgt vanaf dan de toegang tot de taxi-concessiestrook en de afrekening voor het gebruik ervanDit bedrijf kreeg bij de aanbesteding de beste beoordeling voor het kwaliteitsdeel van de opdracht. De luchthaven maakt met deze gunning het gebruik van haar taxistrook op het voorterrein openbaar voor alle taxibedrijven die zich bij de afhandelaar registreren.

Jaap Verheijen – Manager Parking & Mobility services Eindhoven Airport: “Vanuit het verleden hebben wij gewerkt met één taxibedrijf dat een exclusief recht kreeg om vervoer aan te bieden vanaf de taxi-concessiestrook. Dat deden wij om kwaliteit en overzicht te waarborgen. De markt is inmiddels beter gereguleerd door wet-/regelgeving, online reviews en de mogelijkheid om online te boeken/oriënteren. De chauffeur is niet meer anoniem en tarieven zijn transparanter geworden. Daarom hebben wij nu gekozen voor een open marktprincipe waarbij alle taxibedrijven zich kunnen registreren bij de afhandelaar om toegang te krijgen tot de opstapmarkt van de luchthaven, rolstoelgebonden passagiers ophalen of afzetten of passagiers van bestelde ritten op te halen. De markt reguleert nu zelf de kwaliteit. Wij volgen daarmee de TTO-principes die de gemeente Eindhoven in haar taxibeleid hanteert . RVC Nederland B.V. heeft een goed stuk ingediend en geniet het vertrouwen dit op adequate wijze te organiseren."

Henny Kamphorst, directeur/eigenaar van RVC Nederland B.V.: “Wij zijn verheugd dat onze inschrijving de hoogste waardering heeft gekregen. Met het team hebben wij hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. De komende maanden gaan wij in hoog tempo een en ander organiseren om in februari de opdracht te kunnen starten. Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking met Eindhoven Airport, de passagiers van de luchthaven en de taximarkt in de regio.” Meer informatie voor taxibedrijven is te vinden op: www.eindhovenairport.nl/met-de-taxi