Stressvrij op vakantie

Ken je dat gevoel van opkomende stress wanneer je op het punt staat om op reis te gaan? Je vraagt je af: “Wat moet ik allemaal meenemen? Past het wel in mijn koffer? Is mijn koffer niet te zwaar of te groot? En niet te vergeten, zal ik op tijd komen?” Maak je geen zorgen, wij herkennen dat gevoel. Daarom hierbij vijf handige tips om je voor te bereiden op je reis.

1. Creëer een slimme paklijst

Bereid je voor op je vakantie door een doordachte paklijst te maken. Check het weer op je bestemming en bedenk welke activiteiten je gaat ondernemen. Schrijf op welke outfits je nodig hebt en probeer handige combinaties te maken. Zo voorkom je niet alleen een overvolle koffer, maar ook onnodige kosten. Reis licht en slim.

2. Efficiënt inpakken

Rol je kleding op als een pro om ruimte te besparen en die gevreesde kreukels te vermijden. Vergeet niet om belangrijke items, zoals je ID, medicijnen en telefoonoplader in je handbagage te stoppen. En geef je koffer een uniek tintje, zodat je hem snel kunt spotten op de luchthaven.

3. Check de spelregels voor bagage

Elke luchtvaartmaatschappij hanteert verschillende regels voor handbagage en ruimbagage. Check altijd de meest up-to-date informatie op de van de maatschappij waarmee je vliegt. Geen bagagepuzzels op de luchthaven. Ga voorbereid op pad en voorkom dat je op de luchthaven je bagage opnieuw moet verdelen.

4. Verhoog het vakantieplezier met jouw ultieme Spotify playlist

Stel een geweldige playlist samen die perfect aansluit bij jouw vakantiebestemming en de activiteiten die je gaat ondernemen. Elke keer als je deze nummers hoort, zullen ze je herinneren aan deze reis. Helemaal leuk is het om je playlist te delen met je reisgenoten. Samen luisteren naar favoriete nummers en genieten van elkaars muzikale keuzes zorgt voor een nog leukere reiservaring.

5. Eet voor vertrek naar de luchthaven

Schrijf de vertrektijden van je vlucht op, samen met de inchecktijd (meestal ca. 2,5 uur voor vertrek). Geef jezelf ruim de tijd om op de luchthaven aan te komen. Bedenk hoe laat je van huis moet vertrekken en onthoud het belangrijkste (!): eet nog iets voor je gaat. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar het wordt soms over het hoofd gezien en kan ervoor zorgen dat je je helemaal niet lekker voelt op de luchthaven. Dus geef je maag de brandstof die het nodig heeft, voordat je opstijgt.