Security

Goed voorbereid door security

Het liefst ga je zo snel mogelijk door de security check. Gelukkig kun je daar zelf voor zorgen door je goed voor te bereiden. Alle passagiers dienen in het bezit te zijn van een geldig reisdocument en een boardingpass. Het is je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je deze documenten tijdens jouw reis kunt laten zien.

Bagage veiligheidsregels

De veiligheidscontroles zijn er om te zorgen dat vliegen een veilige manier van reizen is. Er wordt gecontroleerd op het meenemen van gevaarlijke stoffen en voorwerpen die een gevaar kunnen vormen voor de passagiers, bemanning en/of de veiligheid van het vliegtuig. De veiligheidscontroles vinden plaats door middel van handmatige controle en/of detectieapparatuur bij zowel de hand- als ruimbagage.

Wanneer je twijfelt of je bepaalde goederen mee mag nemen, neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Veiligheidscontrole

Voordat je de vertrekhal betreedt, ga je door de veiligheidscontrole (security check). Het kan voorkomen dat de security scanner een melding geeft, dan zal een beveiligingsmedewerker jou fouilleren om na te gaan om welk voorwerp het gaat. Je dient te allen tijde de instructies van de beveiligingsmedewerker op te volgen. De handbagage wordt gecontroleerd met een CT-scan. Alle voorwerpen zoals vloeistoffen, laptops en andere elektronica mogen in de handbagage blijven zitten. Het kan zijn dat de beveiligingsbeambte een extra controle wil doen.

Security checklist voor passagiers

  • Alle vloeistoffen en gels mogen in je handbagage blijven zitten. Het is wel mogelijk dat deze items extra gecontroleerd moeten worden en bij controle moeten worden uitgepakt.

  • Laptops, tablets en andere elektronica mogen in de handbagage blijven zitten.

  • Trek je jas, colbert of vest uit en doe je riem af. Leg deze in een bak.

  • Ook alle items in je broekzak dien je in een bak te plaatsen. Je zakken moeten helemaal leeg zijn voor de security scan.

  • Volg de aanwijzingen van het beveiligingspersoneel strikt op.

Paspoortcontrole

Indien je naar één van de Schengenlanden reist, wordt alleen je boardingpass gecontroleerd. Hier is geen Koninklijke Marechaussee die jouw paspoort controleert. Wanneer je naar een niet-Schengenland reist, worden jouw paspoort en boardingpass bij aankomst en vertrek gecontroleerd door de Koninklijke Marechaussee. Iedere passagier dient te allen tijde een geldig paspoort of Europese identiteitskaart bij zich te hebben in verband met de identificatieplicht.

Reizen met kinderen

Reisdocument voor kinderen

Alleen reizen met je kind? Dan heb je in verschillende situaties toestemming nodig. Ook heeft je kind een eigen reisdocument nodig.

Lees meer

Toestemmingsformulier

Reist er één ouder met een kind, dien je toestemming te krijgen van de achterblijvende ouder middels een toestemmingsformulier.

Lees meer

Nederlandse Douaneregels

Wil je tijdens de vakantie souvenirs of andere producten kopen? Dan is het goed om vooraf te checken of deze voldoen aan de Nederlandse douaneregels. Zo zijn er vanuit bestemmingen buiten de Europese Unie regels voor koraal of leer en aankopen boven de € 430, maar ook voor zuivel, vlees en sommige bloemen en planten. Met de gratis Douane Reizen App check je eenvoudig wat mee terug naar huis mag en stap je zonder zorgen in het vliegtuig.

Bijbehorende documenten

  • Extra informatie

Huisregels Eindhoven Airport

Download

Lijst van verboden goederen

Lees welke goederen je alleen in je handbagage of helemaal niet mee op reis mag nemen.

Bekijk

Reizen met elektronica

Meer informatie over telefoons, tablets en laptops.

Bekijk