nieuws

15-04-2022

Eindhoven Airport publiceert 'Roadmap Sustainability 2030'

Deel

Vandaag publiceert Eindhoven Airport haar ‘Roadmap Sustainability 2030’ op haar website. In dit plan geeft de luchthaven een overzicht van de acties die Eindhoven Airport onderneemt om de luchthaven en de luchtvaart te verduurzamen onder andere om klimaatverandering te helpen voorkomen.

In de ‘Roadmap Sustainability 2030’ beschrijft Eindhoven Airport welke acties zij tot 2030 onderneemt om de eigen activiteiten op de luchthaven te verduurzamen. Door onder andere elektrificering van materieel, het gasloos maken van gebouwen en het lokaal opwekken van energie zal de luchthaven in 2030 nagenoeg geen CO2 meer uitstoten. Voor verduurzaming van de vluchten vanaf Eindhoven Airport is in het plan het voorstel opgenomen van het Luchthaven Eindhoven Overleg (LEO) om de ticketbelasting van passagiers van Eindhoven Airport in te zetten voor de inkoop van duurzame brandstof op Eindhoven Airport. Volgens de luchthaven is de inzet van duurzame brandstoffen op middellange termijn de meest kansrijke manier om luchtvaart te verduurzamen. Met hoge bijmengingspercentages van kerosine met deze duurzame brandstof kan de CO2 uitstoot van vluchten vanaf Eindhoven Airport in 2030 substantieel worden gereduceerd.

De luchthaven attendeert Milieudefensie De Kempen en Milieudefensie Eindhoven op publicatie van de ‘Roadmap Sustainability 2030’. In februari van dit jaar schreven zij Eindhoven Airport aan om een zogenoemd Klimaatplan op te leveren

Lees de ‘Roadmap Sustainability 2030’ van Eindhoven Airport hier.