Het is druk op Eindhoven Airport

Kom 2,5 tot 3 uur voor vertrek naar de luchthaven; kom niet eerder.

Bereid je voor met onze tips

nieuws

23-08-2021

Eindhoven Airport actief in Rondje NL door Koninklijke NLR

Deel
media-block

Eindhoven Airport maakt als een van de vier deelnemende luchthavens aan het Power Up initiatief de komende dagen deel uit van Rondje NL, een test van Koninklijke NLR – Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum. Tijdens Rondje NL zal NLR met hun Pipistrel Velis Electro vluchten uitvoeren tussen een aantal luchthavens in Nederland om praktijkkennis en -ervaring op te doen met dit kleine elektrische onderzoeksvliegtuig. Op 31 augustus wordt Eindhoven Airport bezocht.

Rondje NL focust zich op de ontwikkelingen en uitdagingen voor Nederlandse luchthavens om elektrisch vliegen in de nabije toekomst te faciliteren. Wat is er nodig voor het opladen, de inspectie en het taxiën op de landingsbaan, en waarmee moet de piloot nog meer rekening houden?

Deze onderwerpen zijn ook onderdeel van de scope van Power Up: het testen van de haalbaarheid, potentie en afhandeling van elektrische vluchten. Met als doel om binnen vijf jaar de eerste elektrische vluchten tussen luchthavens te laten plaatsvinden. Eerder dit jaar heeft het NLR zich als ondersteuner ook al verbonden aan het Power Up initiatief. Power Up wordt ook ondersteund door de Royal Schiphol Group en M3 Consultancy. NLR organiseert Rondje NL in samenwerking met PwC en Platform Duurzaam Vliegen.

Klik hier voor meer informatie over en het vliegschema van Rondje NL.

Klik hier voor meer informatie over Power Up.