nieuws

16-10-2021

Design Academy exposeert op Eindhoven Airport, in samenwerking met Van Abbe Museum

Deel

Ondersteund door studenten van de Design Academy Eindhoven, werd vandaag de tweede editie van Feel the Vibe at Eindhoven Airport geopend: Working Through Conditions / Conditioning.

Working Through Conditions / Conditioning

Bouwend op de bekende kunststroming De Stijl, hebben tweedejaars master-studenten Social Design van de Design Academy Eindhoven (DAE) de drie vitrines op het voorterrein van Eindhoven Airport opnieuw ingericht. De drie nieuwe installaties weerspiegelen zowel objecten uit de collectie van het Van Abbe Museum als kenmerken van Eindhoven Airport en haar reizigers. Ze bieden bezoekers een nieuwe manier van kijken en luisteren naar, en voortbewegen door de luchthaven.

Feel the vibe at Eindhoven Airport

In een meerjarige samenwerking met het Van Abbe Museum, onder de noemer Feel the Vibe at Eindhoven Airport, presenteert de luchthaven - in wisselende samenstellingen - de typische vibe van de stad Eindhoven die bekend staat om techniek, design en kennis. De eerste editie in 2020 toonde werken van The Ruggeds en Tijs Rooijakkers. De vitrines werden ontworpen door Piet Hein Eek met grafisch design van Marc Koppen.

De tweede editie van Feel the Vibe at Eindhoven Airport kwam tot stand met studenten van de masterstudie Social Design aan de DAE en is gerealiseerd door de student-collectieven Hokjesdenkers, Percolate Collective en Re_move. Het concept en de organisatie lag in handen van Amal Alhaag en Anastasia Kubrak. De installaties maken tevens officieel deel uit van de Dutch Design Week, maar zijn nog tot medio volgend jaar te zien op Eindhoven Airport.