nieuws

01-03-2024

Oslo als eerste nieuwe Brainportbestemming vanaf nu bereikbaar

Deel

Transavia vloog gisteren de eerste vlucht vanaf Eindhoven Airport met Oslo als eindbestemming. De Noorse hoofdstad stond hoog op de wensenlijst van de Brainportregio waarop bestemmingen staan die nog niet via de Eindhovense luchthaven bereikbaar zijn. In totaal telt deze lijst twintig bestemmingen. Het gaat onder meer om München, Zurich, Genève, Berlijn en Stockholm.  

Eindhoven Airport is voortdurend in overleg met airlines om hun bestemmingennetwerk zo optimaal mogelijk aan te laten sluiten op behoeften van inwoners en bedrijven in de regio Eindhoven. Vanuit Eindhoven Airport zijn al meer dan 80 bestemmingen in Europa en verder bereikbaar. Waaronder meer dan 20 hoofdsteden en economische centra. 

Het optimaliseren van het bestemmingennetwerk van Eindhoven Airport ligt binnen het bestaande maximaal toegestane aantal vliegbewegingen. Er worden geen nieuwe slots uitgegeven. De luchthaven is hiervoor continu in gesprek met de luchtvaartmaatschappijen. Met New Route Support heeft de luchthaven sinds vorig jaar ook de mogelijkheid, onder voorwaarden, een financiële bijdrage te verstrekken aan airlines die gaan vliegen op bepaalde, met de regio afgestemde, bestemmingen. Transavia is nu de eerste luchtvaartmaatschappij die zich richt op een nieuwe Brainportbestemming in combinatie met New Route Support. De airline vliegt vanaf 29 februari 2024 voor een periode van minstens drie jaar drie keer per week tussen Eindhoven en Oslo.

Foto: Marcel de Nooijer, CEO Transavia en Mirjam van den Bogaard, COO Eindhoven Airport tijdens een officieel moment bij de opening van de nieuwe route.