nieuws

31-10-2023

Eindhoven Airport draaide goed zomerseizoen met hoge klanttevredenheid

Deel

Eindhoven Airport blikt terug op een goed zomerseizoen (26 maart tot 29 oktober) met geen of korte wachttijden bij de securitycontrole en een groeiende bekendheid met het reserveren van een tijdslot voor de security check.  

De luchthaven verwelkomde in het zomerseizoen in totaal bijna 4,6 miljoen passagiers (aankomend en vertrekkend opgeteld). Er waren in totaal 27.678 vliegbewegingen (starts en landingen). Hiermee verwelkomde Eindhoven Airport dit zomerseizoen iets meer passagiers dan in zomerseizoen 2019. Ook het aantal vliegbewegingen lag in het zomerseizoen van dit jaar iets hoger dan in dezelfde periode in 2019. (2019: bijna 4,5 miljoen passagiers en 27.228 vliegbewegingen). In oktober- de laatste maand van het zomerseizoen- (tot 29 oktober) verwelkomde Eindhoven Airport in totaal 600.458 passagiers (aankomend en vertrekkend opgeteld). Er waren in oktober tot en met zaterdag 3.546 vliegbewegingen.  

De klanttevredenheid over het zomerseizoen onder passagiers is hoog (Net Promotor Score van gemiddeld ruim 46) oftewel een ruime 7 als rapportcijfer. In dezelfde periode vorig jaar lag de gemiddelde NPS score nog op +18. Met de lange wachtrijen van vorig jaar nog in het achterhoofd wordt dit jaar met name de vlotte doorstroming van de processen en de overzichtelijkheid van de luchthaven zeer gewaardeerd door onze passagiers. 

Traditioneel waren ook dit zomerseizoen de maanden juli, augustus en september de piekmaanden. Topdagen qua passagiersaantallen waren de vrijdag, zondag en maandag. De drukste dag dit jaar was 15 september met 24. 597 passagiers (aankomend en vertrekkend opgeteld). De populairste bestemmingen dit zomerseizoen waren Malaga, Londen en Alicante.