nieuws

12-05-2023

Binnenkort reis je tussen Eindhoven Airport en diverse steden met Flixbus

Deel

Busvervoerorganisatie Flixbus biedt binnenkort dagelijks busvervoer aan tussen Eindhoven Airport en diverse steden. De dienstregeling start in juni en wordt in de loop van de zomer opgeschaald naar Amsterdam-Brussel/Antwerpen-Parijs. In de zomer en in de loop van het najaar worden de frequentie en het aantal bestemmingen verder uitgewerkt. Daarna wordt bekeken of uitbreiding van het aantal bestemmingen van Flixbus vanaf/naar Eindhoven Airport met bijvoorbeeld Hamburg, München en Berlijn haalbaar is.  

Met het aangaan van deze strategische samenwerking dient Eindhoven Airport als mobiliteitshub waarbij de luchthaven en Flixbus tegemoet komen aan de mobiliteitsbehoefte van de regio Brainport. Flixbus biedt vanaf/naar Eindhoven Airport bestemmingen aan die mede vanwege duurzaamheidsredenen niet zijn opgenomen in het vliegbestemmingennetwerk van Eindhoven Airport. Door de overeenkomst versterkt de luchthaven haar bijdrage aan de mobiliteitsbehoefte van de regio. Daarnaast draagt de luchthaven nog beter bij aan de verbinding van de regio.  

De luchthaven biedt reizigers de mogelijkheid om te kiezen uit diverse mobiliteitsvormen. Naast haar uitgebreide netwerk aan vliegbestemmingen zijn op de luchthaven een OV-busstation, elektrische deelfietsen en elektrische deelscooters, fietsvoorzieningen, taxi’s en parkeergelegenheid voor auto’s beschikbaar. Daaraan worden nu dus ook door Flixbus uitgevoerde busverbindingen van en naar diverse steden toegevoegd. 

Op de site van Eindhoven Airport is vermeld welke bestemmingen vanaf/naar Eindhoven Airport via Flixbus bereikbaar zijn.