Luchthaven zet samen met regio in op elektrisch vliegen

Lightyear, de elektrische VDL-bussen, TU/e’s camper op zonne-energie, Amber en de electric range van DAF: onze regio bruist van initiatieven rondom duurzaam vervoer. Kan Brainport ook haar vleugels uitslaan naar elektrisch vliegen? Daarvan is Eindhoven Airport overtuigd!  

In april van dit jaar maakte Eindhoven Airport al bekend dat het in 2026 gaat testen met commerciële elektrische lijndiensten. In augustus ontving de luchthaven al de eerste elektrische tweezitter. Nu zet de luchthaven nieuwe stappen in de ontwikkeling van deze nieuwe tak van duurzame luchtvaart. Samen met de Brainportregio verkent het de kansen voor de regionale batterij- en laadtechniek uit de automotive sector in de wereld van elektrisch vliegen.  

In november is de Automotive Campus in Helmond het toneel van een seminar waar de Brabantse Ontwikkelings Maatschappijen partijen bij elkaar brengt op het gebied van accu- en laadtechniek. Samen beantwoorden ze de vraag hoe de regio bijdraagt aan de elektrificatie van de luchtvaart, in het bijzonder hoe de Eindhovense luchthaven zich kan voorbereiden op deze nieuwe klasse vliegtuigen.

Maar niet alleen de BOM ziet Eindhoven als bakermat voor duurzame mobiliteitsoplossingen. Brainport zet deze maand al grootscheeps in op emissieloos vervoer uit onze regio. En voor het eerst staat elektrisch vliegen ook op de radar van de lokale innovators. Drijft de batterijtechniek uit Brainport in de toekomst ook het elektrisch vliegverkeer aan? Volg het rechtstreeks via de kanalen van ontwikkelmotor Brainport Development:Pioneers in Mobility | Brainport Eindhoven