Lekker slapen in het vliegtuig

Ook op een korte vlucht binnen Europa kan het lekker zijn om even je ogen dicht te doen, waardoor je uitgeruster aankomt op de plek van bestemming. Hoewel een vliegtuigstoel natuurlijk nooit zal kunnen tippen aan je eigen vertrouwde bed, kan je met deze tips hopelijk toch gemakkelijker een uiltje knappen!

1. Neem een oogmasker mee

Omdat een oogmasker al het licht uitsluit, denken je hersenen dat het donker is, waardoor je veel sneller in slaap valt.

2. Oren dicht

Zorg voor oordopjes die het geluid om je heen zoveel mogelijk buitensluiten. Als bonus helpen deze ook wanneer je last hebt van je oren met het stijgen en dalen. Wil je helemaal niks meer horen? Kies dan voor een volledig geluidswerende koptelefoon.

3. Vermijd cafeïne

Het is sowieso goed om cafeïne te mijden als je gaat vliegen, omdat je vanwege de droge lucht in het vliegtuig gemakkelijk uitdroogt. Als je graag wil slapen op de vlucht, heb je een dubbele reden om van cafeïnehoudende dranken af te blijven. Zowel voor en tijdens het vliegen.

4. Kies een stoel bij het raam

Dit is de beste plek voor slaapkoppen. Zo hoeft er niemand langs jou wanneer ze even naar het toilet moeten of hun benen willen strekken en kun je dus de hele vlucht ongestoord blijven zitten. Ook kun je lekker tegen het raam aanleunen en heb je geen last van voorbijgangers in het gangpad. Dit is de plek met de meeste privacy!

5. Draag comfortabele kleding

Kleding die niet knelt of te strak zit, zorgt ervoor dat je comfortabeler in je vliegtuigstoel zit en dus gemakkelijker in slaap kan komen. Zorg ook dat je laagjes draagt, waardoor je je outfit steeds aan kunt passen aan de temperatuur in het vliegtuig. Wanneer je het koud hebt, val je bijvoorbeeld al moeilijker in slaap.

6. Doe een sjaal om

Je kunt een sjaal niet alleen lekker omslaan wanneer je het koud hebt, maar ook fijn gebruiken als hoofdkussen. Dunne, grote sjaals kunnen zelfs dienen als dekentje.

7. Stop extra sokken in je handbagage

Niks moeilijker dan slapen met koude voeten! Neem daarom een extra paar sokken mee in je handbagage. Ze zullen goed van pas komen als je even een dutje wil doen.

8. Hou je stoelriem in zicht

Op het moment dat je onderweg last krijgt van turbulentie moeten alle passagiers de stoelriem zichtbaar gesloten hebben. Zorg daarom dat je de stoelriem gesloten hebt en dat je hem boven een eventueel dekentje vastmaakt, zodat je niet wakker gemaakt wordt om je stoelriem te sluiten.

9. Luister rustige muziek

Zit je goed in je stoel, klaar om je ogen dicht te doen? De laatste stap is een rustgevend muziekje op te zetten, waar je heerlijk op kunt wegdromen. Slaap lekker!