Eindhoven Airport Impact Fonds ontvangt de eerste ondersteunde stichtingen

07-12-2022

Eindhoven Airport Impact Fonds ontvangt de eerste ondersteunde stichtingen

Eindhoven Airport Impact Fonds ontvangt de eerste ondersteunde stichtingen

Op 28 november, wereldwijd Giving Tuesday 2023, waren 11 regionale stichtingen en organisaties te gast bij Eindhoven Airport. In het Business Centre van de luchthaven kwamen ze bijeen in het kader van het Eindhoven Airport Impact Fonds. Dit fonds ondersteunt initiatieven uit de regio die mensen tot elkaar brengt. De aanwezige partijen ontvingen dit jaar elk tot duizend euro als steuntje in de rug om hun doelstellingen een stapje dichterbij te brengen.

Aanwezig waren vertegenwoordigers van de Stichting Comité Open Monumentendag Oirschot, voetbalvereniging DBS uit Eindhoven, het Bladelse Podium 10, buurtvereniging Batadorp uit Best, de carnavalsvereniging Oostelbeers, Stichting Bibberblues uit Eersel, Triatlon Het Groene Woud in Oirschot, de kindervakantieweek Meerhoven, Stichting de Witte Raaf/Saam uit Eindhoven, Stichting Cultuur Casteren en Sterk voor Matchis uit Eindhoven.

In totaal ondersteunde de luchthaven 17 projecten. De andere begunstigden waren Theater ’t Ros uit Knegsel, Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde, vakantiejeugdwerk Oostelbeers, Dorpsinitiatief Borkel & Schaft en de Eindhoven Maatjes.

Het is het tweede jaar dat de Eindhovense luchthaven activiteiten bevordert die mensen op lokaal niveau met elkaar verbindt. Verbinding tussen mensen stimuleren is het hoofddoel van het Impact Fonds.