Drukte in de vakantie

De vakantie is voor veel mensen dé periode om op reis te gaan. Vrij van werk, de schoolvakanties en een fijne temperatuur in veel steden in het buitenland maakt het een populaire tijd om de koffers te pakken. Dat zie je terug in het aantal passagiers in de terminal.

Het is voor de security, parkeerbeheer en andere medewerkers op de luchthaven dan ook een hele klus om alles in goede banen te leiden. Gelukkig kun je ze een handje helpen door op tijd naar de luchthaven te komen. In de vakantie raden we je aan om uiterlijk 2 uur voor vertrek van je vlucht op de luchthaven te zijn. We geven je 5 redenen waarom dit ook voor jou super relaxt is.

Naar The Bar!

Je bent gewend om na de security te wachten bij de gate tot je kan boarden. Voor je uit staren of een poging doen om in slaap te sukkelen... Zonde van je tijd. Want waarom je tijd uitzitten als je alvast kan proeven aan de vakantiesfeer? Neem de trap naar boven bij gate 6 en vind The Bar! De looks van een oud bruin café, met het gemak van een moderne lunchroom. Een ijskoud biertje, heerlijke koffie of verse broodjes; The Bar heeft het allemaal.

Uitzicht op het panoramaterras

Lekker weertje? Dan is het panoramaterras the place to be. Kijk hoe de vliegtuigen opstijgen en landen op de startlandingsbaan of hoe ze worden bevoorraad door afhandelaar Viggo. Je hebt een perfect uitzicht over het platform waar altijd alles en iedereen onderweg is. Je vindt deze spot op de eerste etage aan de achterzijde van La Place; dus nog voor de securitycontrole. De stoelen staan voor je klaar!

Shop till you drop

Heb je de file vermeden en ben je ruim op tijd op de luchthaven? Dan heb je alle tijd om even te shoppen. Verwen jezelf of je geliefde met een fris geurtje bij Travel Plaza of koop een goed boek bij Relay. Dat is nou met een goed gevoel op vakantie gaan.

Ontspannen met een kop koffie

Koffie is op de luchthaven op ongeveer elke plek te krijgen. Toch is er maar een plek die écht bekend is om zijn koffie: Starbucks. Heerlijke koffie, espresso, cappuccino of latte macchiato om even goed wakker te worden. Of ga je toch voor die Cold Coffee? De keuze is reuze! Dit koffie-walhalla vind je bij gate 11 en 12.

Lees een goed boek

De old-school tip uit dit rijtje is toch wel het lezen van een goed boek. Wanneer je de terminal binnenkomt loop je zo tegen Relay aan. Hier koop je dé bestsellers van het moment. Lees je liever over wetenschap, roddels of auto’s? Tijdschriften zijn er ook in overvloed! Om in alle rust te lezen heb je de security graag achter de rug. Lees daarom in alle rust bij de gate, tot je kan boarden.

Je merkt het al: de luchthaven hoeft helemaal geen plek te zijn vol stress of verveling. Het is juist het tegenovergestelde! Je kan van alles doen, proeven of zien. Je zal snel genoeg merken: time flies when you’re having fun!