Blog

31-08-2022

De leukste kerstmarkten in Europa

Delen

De kerstdagen brengen elk jaar weer bijzonder veel sfeer met zich mee. Steden vol met prachtige versiering, sfeervolle lichtjes en niet te vergeten gezellige kerstmarkten. Om deze reden zetten wij de leukste kerstmarkten voor jou op een rij. En het leuke hieraan is; vanaf Eindhoven Airport ben je er zo!

Kerstmarkt Malaga

Alhoewel Malaga misschien niet de eerste locatie is waar je aan denkt bij het woord kerstmarkt, blijkt het tegendeel waar! Malaga is dé kerststad van Spanje. De stad wordt tijdens de kerst omgetoverd tot een waar sprookje. Een van de bekendste en de meest traditionele kerstmarkt van Malaga bevindt zich op Paseo del Parque, in het hart van de stad. Op deze kerstmarkt zijn verschillende attracties te vinden voor kinderen. Daarnaast vind je hier diverse hebbedingen, zoals kerstversiering, maar ook zelfgemaakte spulletjes, boeken en natuurlijk verschillende lekkernijen.

Advent Zagreb

Advent Zagreb in Kroatië is drie jaar op rij verkozen tot de beste kerstmarkt van Europa. Dat is niet voor niets! De kerstmarkt is verspreid over de hele stad en dat zorgt voor enorm veel sfeer. Tijdens Advent in Zagreb is er aan activiteiten geen tekort. Van concerten tot een foto galerij, workshops en meer, op Advent Zagreb is er elke dag een programma. Overal hangen gezellige kerstlampjes en in de vele kraampjes is voor ieder wat wils. Daarnaast is er een grote schaatsbaan waar ieder zich een hele tijd kan vermaken.

Tivoli Kopenhagen

De Tivoli kerstmarkt in Kopenhagen Denemarken is wel even anders dan de andere kerstmarkten. In dit attractiepark zijn vele attracties, van een draaimolen voor de kleintjes tot een reuzenrad en zelfs een achtbaan. In het park zijn er verschillende kraampjes met allerlei lekkernijen. Je kunt zelfs je eigen honing cake hart versieren. In Tivoli kun je in één van de restaurants een heerlijk Nieuwjaars maal te eten en het jaar vervolgens afsluiten met een prachtige vuurwerk show.

Kerstmarkt Boekarest

Op Constitutiei Square in Boekarest Roemenië staan meer dan 100 kleine kerstkraampjes gevuld met handgemaakte spullen, traditionele kleding, speelgoed en heerlijke lokale gerechten. De handgemaakte spullen zijn gemaakt door de Roemeense bevolking en hebben daarom allemaal een Roemeens tintje. Geniet van deze lekkernijen onder het genot van live muziek. Naast deze sfeervolle huisjes, zijn er ook draaimolens en een ijsbaan!

Schönbrunn Wenen

Christmas market Schönbrunn in Wenen Oostenrijk heeft jaarlijks een miljoen bezoekers en is hiermee een groot succes. De Schönbrunn kerstmarkt onderscheidt zich van anderen door de bijzondere locatie. De kerstmarkt is namelijk gelegen voor Habsburg Summer Palace. Rondom het paleis hangen vele lampjes en het paleis zelf is ook geheel verlicht. De bijzonder elegante sfeer die deze verlichting in combinatie met de locatie met zich meebrengt, zie je niet gauw terug en maakt de Schönbrunn kerstmarkt uniek!