Blog

31-08-2022

Culinaire topbestemmingen

Delen

De beste Italiaanse pasta’s in Bologna, typische taart uit Pisa, verse vis in Catania, smaakvolle tapas in Madrid en Provençaals genieten in Marseille. Lekker eten doe je in deze vijf culinaire topbestemmingen!

Bologna

Deze gezellige studentenstad in Noord-Italië wordt ook wel città grassa genoemd, ofwel vette stad, vanwege haar rijke, vette keuken. Dit is de stad waar de wieg van de pasta stond, waar bolognesesaus werd uitgevonden. Toch kom je hier niet alleen voor de lekkere pasta’s. Ga op zoek naar een osteria, waar je smult van de lekkerste hapjes onder het genot van een goed glas wijn.

Pisa

In dit schattige stadje met de beroemde scheve toren proef je de smaak van Toscane! Proef bijvoorbeeld Bordatino alla Pisana: een Toscaanse soep uit de arme boerenkeuken, gemaakt van maïsmeel, bonen en kool, vergelijkbaar met polenta. Of ga je liever voor een stuk taart? Torta co’ bischeri, gemaakt van rijst, donkere chocolade, pijnboompitten en gekonfijte vruchten in een deegkorst, is de lokale specialiteit van Pisa.

Catania

Op Sicilië wordt culinair genieten verheven tot een ware levenskunst. Siciliaanse koks laten hun fantasie de vrije loop, wat resulteert in een bonte, zoete, stevige, geurige, exotische en soms geheimzinnige keuken. Geniet van heerlijke verse calamari, inktvis, mosselen en schaaldieren, die vers van de vismarkt komen. De eilandbewoners combineren vis ook graag met pasta: pasta e pesce is een favoriet gerecht in Catania!

Madrid

Je zal je culinaire hart ongetwijfeld verliezen aan Madrid. Eetliefhebbers doen zich in deze stad te goed aan de lekkerste tapas en churros con chocolate. Wanneer je op zondag in deze foodstad bent, bezoek dan Mercado de San Miguel, waar alle inwoners van Madrid zich bevinden. In deze overdekte markthal ontdek je alle denkbare gerechten van Spanje en vertrek je gegarandeerd met een overvolle maag.

Marseille

De lekkerbek komt naar Marseille om heerlijk Provençaals te genieten. Overal vind je hippe adresjes, waar de lekkerste gerechten in elkaar gedraaid worden. Les Halles de la Major is de nieuwe place to be voor foodliefhebbers: deze nieuwe markt in grote loodsen zit vol moderne eettentjes en tapasbarretjes. Proef specialiteiten als bourride, aioli, tapenade, bistou en bouillabaisse.