Alles over vloeistoffen in je handbagage

Voor het meenemen van vloeistoffen, in de handbagage op de vlucht gelden een aantal specifieke regels die gelden voor alle luchthavens binnen de Europese Unie. 

De regels op een rij

Sinds de komst van de nieuwe CT-scanners op Eindhoven Airport is het meenemen van vloeistoffen in verpakkingen groter dan 100 ml toegestaan. De vloeistoffen hoeven niet meer uit je bagage te worden gehaald, maar mogen hierin blijven zitten. Let op: niet alle luchthavens hebben deze CT-scanners. Het kan dus voorkomen dat er op andere luchthavens geen verpakkingen groter dan 100 ml zijn toegestaan en dat deze in een doorschijnende zak van maximaal 1 liter moeten zitten. Kijk daarom altijd de informatie bij de desbetreffende luchthaven na.

Medicatie en dieetsupplementen

Indien je medicatie of dieetvoeding aantoonbaar nodig hebt tijdens de vlucht, dan is deze toegestaan. Je kunt dit aantonen met een doktersverklaring.

Meer informatie?

Twijfel je of een product of item mee aan boord mag in de handbagage? Check de lijst verboden goederen handbagage onderaan deze pagina, deze is opgesteld door de EU.

Bijbehorende documenten

  • Extra info

Lijst verboden goederen

Bekijk hier de lijst verboden goederen

Download