Leer de mooiste gezichten van Tsjechië kennen

Op zoek naar een vakantiebestemming die een lust voor het oog is? Dan vind je in Tsjechië zeker wat je zoekt. Van historische schatten tot een indrukwekkende natuur; het land is van al deze markten thuis. Eén ding is zeker: wie een bezoekje brengt aan dit veelzijdige land, zal zich geen seconde vervelen!

Sfeervol genieten in Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag is een aaneenschakeling van culturele hoogstandjes. De stad bevat monumenten in overvloed, iets waar iedere geschiedenisliefhebber van zal smullen. Eén van de hoogtepunten vind je in de vorm van de Karelsbrug, welke de beide zijden van Praag met elkaar verbind die worden gescheiden door rivier de Moldau. Deze brug is enkel toegankelijk voor wandelaars en biedt een adembenemend uitzicht over de bruisende stad. Een andere must see is de Praagse Burcht, waar je sfeervolle straatjes en pleinen treft. De Praagse Burcht bevat meerdere monumenten, maar het hoogtepunt is het ‘Gouden Straatje’; een plaats waar tijdens de zeventiende eeuw meerdere goudsmeden waren gevestigd.

Na een dag cultuur snuiven trakteer jij jezelf uiteraard op de typische Tsjechische keuken, welke in Praag in overvloed aanwezig is. Het is stevige kost, aangezien het culinaire aanbod van Tsjechië voornamelijk bestaat uit vlees, aardappels en deegwaren. Vergezeld met een overheerlijk pilsje biedt dit de ideale afsluiter van een dag vol indrukken die Praag met zich meebrengt.

Geef je ogen de kost in Brno

Wie bij Tsjechië enkel denkt aan Praag, heeft zeker nooit eerder een bezoekje gebracht aan de veelzijdige stad Brno. Deze stad biedt een rijke historie, evenals een indrukwekkend landschap. Breng een bezokje aan de burcht Špílberk, een museum dat tot de Tweede Wereldoorlog dienst deed als gevangenis. Maar ook het Stadhuis, het Oude Theater en het Vrijheidsplein zijn stuk voor stuk culturele pareltjes die je niet mag missen wanneer je Brno bezoekt.

Avonturieren onder ons kunnen niet uit onder een bezoekje aan de Moravische Karst, gelegen in het noorden van Brno. Grillige kloven en ondergrondse grotten weten het adrenalinepeil moeiteloos op te voeren, met een onvergetelijke ervaring als gevolg. Gaat je voorkeur uit naar een iets rustigere natuur? Trek dan naar het zuiden, waar je wordt overweldigd door de bossen en wijngaarden. Een ervaring die natuurlijk niet kan zonder een bezoekje aan de diverse wijnlokalen die de streek rijk is!

Vlucht naar Tsjechië boeken? Vlieg naar diverse Tsjechische bestemmingen via Eindhoven Airport

Jouw Tsjechische avontuur kan niet beter beginnen dan bij Eindhoven Airport; hét vliegveld voor iedereen die hoogwaardige service hoog in het vaandel heeft staan. Via dit makkelijk te bereiken vliegveld geniet je onder andere van praktische parkeeroplossingen en een snelle service. Daarnaast vlieg je via Eindhoven Airport direct naar diverse bestemmingen in het magische Tsjechië. Zo hoef jij alleen nog maar een datum te prikken!

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je naar de Tsjechische bestemmingen Brno en Praag.