Vlieg naar Tivat

Tivat

Vliegen naar Tivat

  • Gematigd landklimaat
  • 2 uur en 20 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Een land wat uniek is in zijn soort met een enorme verscheidenheid in natuur en cultuur: dat is Montenegro in een notendop. Niet voor niets behoort het land dan ook tot één van de mooiste landen ter wereld. Vanaf de luchthaven in Tivat beweeg je je in een half uur naar de meest wonderschone steden, schattige en historierijke dorpen en indrukwekkende valleien en andere natuurgebieden. Laat je verrassen door deze prachtbestemming.

Tivat, waar de jetset aanmeert

Gelegen aan de baai van Kotor ligt de stad en gemeente Tivat. De stad kenmerkt zich door de grote jachthaven waar de jetset zijn meest luxe jachten laat aanmeren. Laat je verwonderen en maak een wandeling langs de boulevard waar gezellige terrassen en leuke kleine winkeltjes elkaar afwisselen. Vanaf de kustlijn van Tivat heb je uitzicht op een kleine eilandengroep die je met gemak per boot kunt bezoeken. Een leuke ervaring die je bezoek aan Tivat compleet maakt!

Perfect verbonden met de rest van Montenegro

Via de Adriatic Highway, een snelweg langs de prachtige kustlijn van Montenegro, verbindt Tivat zich met de rest van het land. Zorg er dan ook zeker voor dat je een auto huurt of maak gebruik van het openbaar vervoer om plekken als Budva, Kotor en Igalo te bezoeken. In de oude delen van deze steden vind je historische huisjes met typische oranje daken waardoor je het gevoel krijgt, terug in de tijd te stappen. Koel af in het kristalheldere zeewater en wissel de vlakke omgeving in een ogenblik af door groen beboste gebergtes, diepe valleien en prachtige rivieren.

De bezienswaardigheden in Montenegro die je niet mag missen

Mocht je nog niet overtuigd zijn van de schoonheid van Montenegro, zorg er dan voor dat je de volgende bezienswaardigheden absoluut op je lijstje zet. Niet alleen vind je in Montenegro de rust en ontspanning; ook kun je je laten verrassen door de spectaculaire natuur. Bekijk de oude stad van Kotor – één van UNESCO’s werelderfgoederen en zeker de moeite waard om te bezoeken – en wandel aldaar over de gezellige pleintjes.

In voor een avontuur? Reis dan af naar de Đurđevića-Tarabrug in het Noorden van Montenegro. De 365 meter lange en maar liefst 172 meter hoge boogbrug loopt over de rivier de Tara en zorgt voor een adembenemend uitzicht. Voor de echte durfal is het zelfs mogelijk om over de Tara te ziplinen. Kleine tip? Neem je camera mee! 

Vliegtickets Eindhoven – Tivat

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met TUI via Ohrid naar de luchthaven van Tivat in Montenegro.

Vlieg met deze maatschappijen naar Tivat