Het is druk op Eindhoven Airport

Kom 2,5 tot 3 uur voor vertrek van je vlucht naar de luchthaven, kom niet eerder.

Bereid je voor met onze tips

Terug

Vliegen naar Tivat

Gelegen aan de baai van Kotor

Gematigd landklimaat

23 graden

2 uur en 20 minuten

Een land wat uniek is in zijn soort met een enorme verscheidenheid in natuur en cultuur: dat is Montenegro in een notendop. Niet voor niets behoort het land dan ook tot één van de mooiste landen ter wereld. Vanaf de luchthaven in Tivat beweeg je je in een half uur naar de meest wonderschone steden, schattige en historierijke dorpen en indrukwekkende valleien en andere natuurgebieden. Laat je verrassen door deze prachtbestemming.

Bezienswaardigheden in Tivat

Mocht je nog niet overtuigd zijn van de schoonheid van Montenegro, zorg er dan voor dat je de volgende bezienswaardigheden absoluut op je lijstje zet. Niet alleen vind je in Montenegro de rust en ontspanning; ook kun je je laten verrassen door de spectaculaire natuur. Bekijk de oude stad van Kotor – één van UNESCO’s werelderfgoederen en zeker de moeite waard om te bezoeken – en wandel aldaar over de gezellige pleintjes. In voor een avontuur? Reis dan af naar de Đurđevića-Tarabrug in het Noorden van Montenegro. De 365 meter lange en maar liefst 172 meter hoge boogbrug loopt over de rivier de Tara en zorgt voor een adembenemend uitzicht. Voor de echte durfal is het zelfs mogelijk om over de Tara te ziplinen. Kleine tip? Neem je camera mee! 

Tivat ontdekken

Via de Adriatic Highway, een snelweg langs de prachtige kustlijn van Montenegro, verbindt Tivat zich met de rest van het land. Zorg er dan ook zeker voor dat je een auto huurt of maak gebruik van het openbaar vervoer om plekken als Budva, Kotor en Igalo te bezoeken. In de oude delen van deze steden vind je historische huisjes met typische oranje daken waardoor je het gevoel krijgt, terug in de tijd te stappen. Koel af in het kristalheldere zeewater en wissel de vlakke omgeving in een ogenblik af door groen beboste gebergtes, diepe valleien en prachtige rivieren.

Praktische informatie voor je reis naar Tivat

  • In Tivat betaal je gewoon met de Euro

  • Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Tivat

  • Het alarmnummer in Montenegro is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het kraanwater in Tivat is niet veilig om te drinken. Zorg dat je daarom alleen uit flessen water drinkt

  • Je hebt in Tivat geen wereldstekker nodig

Foto's van Tivat

Kotor bij Tivat

Sveti Stefan bij Tivat

Promenade in Tivat

Vliegtickets Eindhoven - Tivat

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met TUI via Ohrid naar de luchthaven van Tivat in Montenegro.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar Tivat

Bekijk ook

Ohrid

In het zuiden van Macedonië

Meer info

Riga

De hoofdstad van Letland

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info