Stedentrips voor in de lente

Wanneer de lente weer aangebroken is en het zonnetje zich weer laat zien, is er niks heerlijker dan erop uittrekken om een nieuwe stad te ontdekken. Tijd voor een stedentrip! Maar wat zijn eigenlijk de leukste steden om te bezoeken in de lente? Dit is onze top 5!

1. Porto

Smalle steegjes en trappen zigzaggen naar beneden richting de rivier Rio Douro. Het romantische Porto is de tweede grootste stad van Portugal. Kleurrijke huisjes staan gezellig zij aan zij, naast middeleeuwse overblijfselen, prachtige barokke kerken en hoge klokkentorens. Geniet van een Portugees wijntje op één van de dorpse, gezellige pleintjes en ga naar een optreden in Casa da Musica: een Concertgebouw ontworpen door de Nederlandse Rem Koolhaas.

2. Riga

Liefhebbers van architectuur worden gegarandeerd blij van Riga: de historische oude binnenstad van de Letse hoofdstad is prachtig bewaard gebleven en staat dan ook niet voor niets op Unesco’s werelderfgoedlijst. Ontdek hippe bars, moderne kunstcentra en de Letse keuken. Overigens is Riga omgeven door prachtige natuur: maak een uitstapje naar frisse dennenbossen of witte zandstranden en ontdek de pure Letse natuur.

3. Praag

Qua schoonheid is Praag volgens velen gelijk aan Parijs. Een doolhof van geplaveide straatjes en verborgen binnenplaatsen wenken je steeds verder de stad in. In de Oude Stad ontdek je oude kapellen, leuke cafés en ouderwetse bars, met nog amper toeristen. Kijk uit over de Moldou vanaf de beroemde Karelsbrug, die de Oude Stad met de wijk Malá Strana verbindt en vergeet niet ergens een koud biertje te bestellen: je drinkt hier het lekkerste bier van Europa!

4. Londen

De beste tijd om Londen te bezoeken is in de lente. Als het weer meezit kun je de fiets pakken om de hippe metropool te verkennen in plaats van je onder de grond te verplaatsen met de metro. De parken van de stad zien er in dit seizoen op hun best uit: honderden narcissen kleuren de gazons van Green Park en St. James Park vrolijk geel. De skyline van de stad bewonder je vanaf het water: stap op een Thames Clipper veerboot voor het mooiste uitzicht!

5. München

Talloze evenementen en festivals in de stad geven aan dat het aftellen tot aan de zomer begonnen is: München komt volledig tot leven in het frisse, zonnige lenteweer. In het beloopbare centrum van de Beierse hoofdstad hangt een dorpse sfeer, terwijl de bezienswaardigheden, en dan met name de galerijen en musea, van de wereldklasse zijn. De beste manier om München te verkennen is per fiets, en vergeet vooral niet te stoppen voor een bierproeverij!