Laat je versteld staan van Roemenië

Roemenië is misschien wel één van de meest onderschatte vakantielanden die Europa kent. Met haar rijke culturele historie en een lange lijst aan bijzondere bezienswaardigheden biedt het land een welkome verrassing voor diens bezoekers. Roemenië is daarnaast een land waar de volkscultuur nog duidelijk merkbaar is in de vorm van de traditionele klederdracht en het volksdansen, waar je als gast niet omheen kan. Een verrassend land, waarbij voor ieder wat wils te vinden is.

Ontdek het idyllische Boekarest

In het verleden werd de Roemeense hoofdstad Boekarest ook wel het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd. Een imago dat het na onderdrukking en oorlogsgeweld tijdelijk kwijtraakte, maar de laatste jaren weer in volle glorie te aanschouwen is. Eén van de historische hoogtepunten van de stad is het Atheneum – het indrukwekkende concertgebouw dat het hart van Boekarest siert.

Daarnaast is het Openluchtmuseum een aanrader, waar de rijke historie van Boekarest duidelijk voelbaar is. Natuurbewonderaars kunnen hun ogen de kost geven in het befaamde Cismigiupark en ook liefhebbers van een veelzijdig nachtleven komen ruimschoots aan hun trekken; Boekarest kent namelijk een groot scala aan karakteristieke horecagelegenheden. Vooral jazzliefhebbers kunnen in de hoofdstad genieten van de vele gelegenheden waar het genre live ten gehore wordt gebracht. Een bezoekje brengen aan Boekarest is met deze lijst aan belevingswaardigheden een absolute must voor iedere cultuurliefhebber.

Geniet van het charmante Cluj Napoca

Verborgen tussen het Roemeense hooggebergte ligt de onontdekte parel Cluj Napoca, een stad ten noordwesten van Roemenië met een rijke doch relatief onbekende culturele historie. Hiermee maak je kennis vanaf centrale plein Piata Unirii, waar onder andere de gotische Sint-Michaëlskerk en paleis Banffy, welke als kunstmuseum dient.

Ook buiten het plein zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden. Neem bijvoorbeeld het Nationaal Theater, de Kleermakerstoren en de botanische tuinen, die ieder op zich een ware must zijn om te bekijken. Het charmante karakter van Cluj Napoca is mede te herleiden uit de afwisseling van bouwstijlen. Barok, gotiek, ornamentiek en jugendstil wisselen elkaar af, waardoor de rijke historie van de stad duidelijk te merken is. Dit alles maakt van Cluj Napoca een verrassende bestemming die zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Architecturale ontdekkingsreis in Timişoara

Liefhebbers van architectuur kunnen hun hart ophalen in Timişoara. De stad bevat een aaneenschakeling van karakteristieke gebouwen die ieder  op zichzelf de moeite waard zijn om te bewonderen. Een aanblik die voornamelijk aanschouwd kan worden vanaf Piaţa Victoriei, Piaţa Libertatii en Piaţa Unirii, oftewel de bekende pleinen in het centrum van de stad.

Langs de gekanaliseerde Bega zijn meerdere parken te vinden, waaronder het rozenpark. Met meer dan 600 soorten rozen is het park wellicht een van de meest romantische plekken van Timişoara. Zo is de stad geschikt voor zowel architectuurliefhebbers als verliefde koppeltjes die op zoek zijn naar een geschikte stedentrip!

Vlucht naar Roemenië boeken? Vlieg naar diverse Roemeense bestemmingen via Eindhoven Airport

Roemenië is een land vol prachtige, onontdekte bestemmingen. Laat het land haar geheimen aan je onthullen en boek nu snel een vlucht via Eindhoven Airport. Binnen dik twee uurtjes vliegen zet jij voet op Roemeense grond, zorgeloos en snel! Laat zonder problemen je auto achter door de uitgebreide parkeermogelijkheden en laat je verrassen door het luxueuze vliegveld. Zo begint de perfecte trip naar Roemenië op Eindhoven Airport!

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je naar de Roemeense bestemmingen Boekarest, Cluj Napoca en Timișoara.