Vlieg naar Reus

Reus

Vliegen naar Reus

  • Middellands zeeklimaat
  • 2 uur en 10 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Vlakbij de toeristische hotspots maar toch relatief onbekend. Met als voordeel dat de stad niet wordt overspoeld door toeristen en haar Catalaanse karakter heeft weten te behouden. Enkele verrassende verhalen kleuren de stadsgeschiedenis. Ontdek waar een klein stadje reusachtig in kan zijn. 

Een paar kilometer van de Costa Dorada

Reus ligt slechts een paar kilometer van de Costa Dorada, vlakbij Tarragona. Tot de 18e eeuw een slaperig stadje, maar dat veranderde toen het een regionaal handelscentrum werd. Reus ontwikkelde zich tot Europees marktleider in de handel en productie van brandewijn. Deze periode van groei leidde tot de zelfverzekerde slogan ‘Reus, Parijs, Londen’.Hoewel die slagzin aan overtuigingskracht heeft ingeboet, is de handelsgeest nog altijd springlevend. Dat blijkt wel uit het grote winkelaanbod van dit kleine stadje. In de omgeving van Plaza Prim zijn 300 zaken gesitueerd. Grote internationale ketens, maar ook kleine, lokale shops.

Artistieke basis

De beroemdste zoon van Reus is de wereldberoemde architect Antonio Gaudí. De grondlegger van de Sagrada Família, Parc Güell en talloze andere bouwwerken bracht de eerste 16 jaar van zijn leven in Reus door. Toen werd zijn artistieke basis gelegd. Ook zijn vaste medewerkers kwamen hier vandaan, waardoor de stad min of meer beschouwd kan worden als bakermat van het modernisme. In 2002 werd het beeld Gaudí Nen (Gaudí het kind) onthuld, een passend eerbetoon voor een groot man.

Vliegtickets Eindhoven - Reus

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Reus in Spanje.

Vlieg met deze maatschappijen naar Reus