Vlieg naar Rabat

Rabat

Vliegen naar Rabat

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur en 45 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

In het noordwesten van het sprookjesachtige Marokko ligt Rabat; de historische hoofdstad van het Afrikaanse land. Aan de westkant gestreeld door de Atlantische Oceaan biedt Rabat tal van mogelijkheden om te vertoeven aan het strand, maar Rabat heeft zoveel meer in huis. Met een culturele geschiedenis om u tegen te zeggen biedt een vliegvakantie naar Rabat voor ieder wat wils.

De veelzijdige schoonheid van Rabat

Vliegen naar Rabat is een ware traktatie voor het oog. In essentie is het hedendaagse Rabat een moderne kuststad die wordt gesierd door talloze historische pareltjes. De Hassan Toren kent de grootste bekendheid; de imponerende minaret van rood zandsteen is 44,3 meter hoog en tekent prachtig af tegen de helderblauwe kustlijn. Tegenover de Hassan Toren licht het Mausoleum van Mohammed V, een statig pand van wit Italiaans marmer dat gesierd wordt door talloze koperen kandelaars.

Tijdens een bezoekje aan de Kasba van de Oudaya’s ontdek je waar de heersers van de regio door de eeuwen heen mochten vertoeven. De ommuurde vestiging weet zowel een luxe als een rustiek gevoel teweeg te brengen. In het authentieke wooncomplex voeren wit en azuurblauw de boventoon, perfect met elkaar in harmonie voor een onvergetelijk plaatje. Niet ver hiervandaan ligt de oudste moskee van Rabat, de Kasba moskee. Het historische pand biedt een overweldigend uitzicht over de Marokkaanse hoofdstad. Een must see voor iedereen die een vliegreis naar Rabat overweegt.

Een heerlijke strandvakantie in Rabat

Ook voor fervent zonaanbidders heeft Rabat heel wat te bieden. Sidi Bouknadel is hiervoor de place to be. Het indrukwekkende goudgele strand in combinatie met de heldere zee is alleen al vanwege het uitzicht de moeite waard om te bezoeken. De spectaculaire golfslag maakt het met momenten gevaarlijk om te zwemmen, maar zorgt tegelijkertijd voor een indrukwekkend plaatje. In de nabijgelegen strandtenten hangt een ontspannen sfeer. Kortom: de ideale manier om een zonovergoten dag in stijl af te sluiten.

Vlieg naar Rabat voor de mooiste souvenirs

Vliegen naar Rabat voor de souvenirs; het klinkt wellicht vreemd in de oren, maar het unieke aanbod is dan ook zeker een pluspunt bij een bezoekje aan de Marokkaanse stad. Van handgemaakte sieraden tot kruiden en specerijen en van indrukwekkende tapijten tot cosmetica gemaakt van etherische oliën; Rabat bevat een ruim aanbod aan speciale producten die Marokko kenmerken. Dit alles wordt gepresenteerd in pittoreske, kronkelende steegjes die een lust voor het oog zijn. Winkelen in Rabat is hiermee een beleving an sich en daarom een absolute aanrader tijdens een bezoek aan de hoofdstad.

Vlucht naar Rabat boeken? Vlieg voor een onvergetelijke vakantie via Eindhoven Airport!

Een vliegvakantie naar Rabat begint bij Eindhoven Airport. Je vliegt met een directe vlucht naar de Marokkaanse hoofdstad. Maar dat is lang niet alles; Eindhoven Airport biedt uitgebreide parkeermogelijkheden en staat garant voor een uitstekende service. Het enige waar jij je druk om hoeft te maken, is de ideale invulling van jouw vakantie in Rabat!

Vlieg met deze maatschappijen naar Rabat