Vlieg naar Poznań

Poznań

Vliegen naar Poznań

  • Gematigd landklimaat
  • 1 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Poznań is een stad in het westen van Polen. Poznań is de 5e stad van Polen en ligt aan de rivier Warta. Poznań is een belangrijke stad op het gebied van handel en industrie en is daarnaast een echte studentenstad. Ook op cultureel vlak heeft de stad heel wat te bieden. Poznań heeft een rijke geschiedenis die ook vandaag de dag nog steeds volop tot uitdrukking komt in de vele monumenten en prachtige huizen die de stad rijk is.

Voor de museumliefhebber

In het Historische Centrum zijn de meeste historische bezienswaardigheden te zien. Naast de monumenten, Oude Markt, kathedraal en stadhuis zijn er vele restaurants en cafés te vinden. Ben je een museum- en muziekliefhebber, neem dan absoluut in kijkje in het Museum van Muziekinstrumenten. Dit museum is opgericht door Zdzislaw Szulc, een echte verzamelijk en specialist op het gebied van muziekinstrumenten. Ze hebben van alles van piano’s tot instrumenten uit verschillende culturen, zoals Afrikaanse trommels.
Een ander bijzonder museum ligt in het Gorka Paleis. Dit paleis werd gebouwd in de 16e eeuw en werd toen gebruikt als klooster en school. Tegenwoordig zit hier een archeologisch museum met verschillende vondsten uit Polen, Soedan en Egypte. Sla het middeleeuwse stadhuis ook niet over. Hier vind je nu het nationale museum, welke de geschiedenis van de stad blootlegt.

Handelsevenementen in Poznań

Poznań staat bekend om de internationale en nationale handelsevenementen die ieder jaar in de stad worden georganiseerd. Specialistische jaarbeurzen zoals POLARGRA (voedsel) of BUDMA (bouwmateriaal) worden gerekend tot de grootste evenementen in Europa in de desbetreffende sector.

Vliegtickets Eindhoven - Poznań

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Poznań in Polen.

Vlieg met deze maatschappijen naar Poznań