Warmte alom in Portugal

Portugal valt het beste te omschrijven als een warm land. Niet enkel wat betreft de temperatuur, maar ook als het gaat om het gastvrije karakter van de lokale bevolking. Een land waar je zowel terecht kunt voor een rustgevende strandvakantie als een culturele rondreis langs allerlei typerende Portugese hoogtepunten. Verliefd worden op dit veelzijdige land is eerder regel dan uitzondering!

Geef je over aan het levendige Lissabon

Lissabon is een stad van het goede leven. De inwoners van de hoofdstad weten wat genieten is en dat is te merken. Een bijzondere stad met een groot aantal historische elementen om van te smullen. Bezoek de wijk Santa Maria om de twee pronkstukken van de stad te aanschouwen: de Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos. De cultuur in Lissabon ontdek je het beste door de diverse stadswijken te bezoeken of een ritje te maken met tram 28, waarbij je de pittoreske straatjes van Lissabon aan je voorbij ziet gaan.

Voor het nachtleven ga je letterlijk naar een ander niveau; dit is namelijk te ontdekken door een 30 meter hoge lift naar de Bairro Alto vanuit het stadscentrum te nemen. Vanuit het levendige centrum komt het levenslied je tegemoet, afgewisseld met swingende jazzmuziek en de muziek die op de gratis openluchtconcerten ten gehore wordt gebracht. Zo pakt Lissabon je met al haar pracht en praal moeiteloos in!

Adembenemend cultureel in Porto

In porto bestaat de cultuur niet enkel uit het drinken van de uit deze stad afkomstige zoete wijn. Het stadscentrum, Praça  da Ribeira genoemd, van Porto uit de Portugese Gouden Eeuw leeft voort in de vorm van een levendig plein, omringd met gezellige terrassen en smalle straatjes vol kleurige huizen. Voor een majestueus uitzicht beklim je de225 trappen van de Igreja dos Clérigos, waar je vanuit de klokkentoren 75 meter boven de stad uittorent.

Naast cultureel is het ook culinair genieten in Porto. In de havenstad vormen visgerechten de boventoon, waarbij genoten kan worden van in zout gedroogde kabeljauw en sardines. Dit alles wordt uiteraard vergezeld door de traditionele Porto die haar oorsprong vond in deze magische stad. Proosten op het leven, dat doe je natuurlijk in Porto.

Genieten in het zonovergoten Faro

Als hoofdstad van de Algarve is Faro het epicentrum van de zonnige, zuiderse badplaatsen. Voorzien van prachtige stranden en een levendige binnenstad is Faro met recht een van de meest populaire vliegbestemmingen van Portugal. Faro kenmerkt zich aan een gevarieerd landschap, waarbij rotsformaties de adembenemende zandstranden afwisselen. Een sensationeel decor voor de gezelligheid waar Faro om bekend staat.

Hoewel Faro vooral gezien wordt als populaire badplaats heeft de stad ook op historisch gebied ook veel te bieden. De stadspoorten en stadsmuren zijn al eeuwenoud en een ware trekpleister voor de liefhebbers. Tijdens een bezoek aan Faro kun je het belangrijkste plein in het centrum, genaamd Largo de Se, niet overslaan. De aan het plein gelegen kathedraal, die dezelfde naam draagt als het plein, is er eentje om niet te missen. Culinair kom je in Faro ook aan je trekken; bezoek voor de meest luxe en verse producten de Mercado Municipal. Dus of je nu wilt bakken aan een prachtig strand of genieten van de rijke cultuur; Faro maakt het allemaal mogelijk.

Vlucht naar Portugal boeken? Vlieg naar diverse Portugese bestemmingen via Eindhoven Airport

Je wanen in Portugese sferen? Dan ben je bij Eindhoven Airport aan het goede adres. Vanuit dit vliegveld vlieg je namelijk direct naar diverse bestemmingen in Portugal. Binnen een aantal uren zet jij voet op Zuiderse bodem, volledig verzorgd vanaf het moment dat jij het Eindhovense vliegveld betreedt. Jouw reis naar het zonnige zuiden kan niet beter beginnen!

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je naar de Portugese bestemmingen Faro, Lissabon en Porto.