Onze bestemmingen in Griekenland

Reis terug in de tijd, terwijl je door eeuwenoude tempels en middeleeuwse straatjes wandelt. Daarna puf je uit op een spierwit strand en duik je het turkooisblauwe zeewater in. Dit zijn onze bestemmingen in Griekenland!

Athene

Vanaf de magnifieke Akropolis, bekroond met de iconische Parthenontempel, kijk je uit over de hoofdstad van Griekenland, die langzaam evolueert in een moderne metropool. Europa’s langste en mooiste wandelpromenade voert je door het levendige historische centrum, waar Grieken eindeloos de tijd nemen voor een praatje en talloze kopjes koffie drinken.

Corfu

Door haar ongerepte schoonheid en strategische ligging in de Middellandse Zee is Corfu altijd zeer geliefd geweest. Ten noorden van de stad Corfu vind je veel resorts, maar het eiland is groot genoeg om aan de drukte te ontsnappen. Verken schattige dorpjes in de bosrijke bergen en plof neer bij lieflijke baaitjes waar helder kobaltblauw zeewater op aanspoelt. Dit is het paradijs.

Heraklion

Centraal aan de noordkust van het eiland Kreta ligt haar hoofdstad Heraklion: een levendige stad die vaak als startpunt van de reis dient. Ontdek de zonovergoten witte stranden aan de noordkant van het eiland en de hoge kliffen aan de zuidkant. Ertussen vind je dromerige dorpen, hoge bergen en groene valleien.

Chania

Vanwege haar Venetiaanse oude stadscentrum vol smalle kronkelende straatjes die uitkomen in de haven, wordt Chania ook wel de diamant van Kreta genoemd. Oude herenhuizen in Turkse en Venetiaanse stijl zijn omgetoverd naar sfeervolle restaurants en boetiekhotels. Overigens is de romantische oude stad een ideaal vertrekpunt voor wandelaars die richting de beroemde Samariakloof trekken.

Kos

Omgeven door de mooiste stranden, struikel je op dit eiland bijna over de Griekse ruïnes: in prachtige valleien staan eeuwenoude zuilen alle kanten op. Vanwege haar platheid wordt Kos ook wel het fietseiland genoemd. Als je op zoek bent naar grotere hoogtes vind je in het zuiden de kleine bergketen Dikeos. Het uitzicht vanaf het bergdorpje Zia is fenomenaal.

Rhodos

Dit is de grootste en populairste onder de Dodecanese Eilanden, waar Kos ook deel van uitmaakt. Een doolhof van straatjes in de sfeervolle oude binnenstad van Rhodos neemt je mee terug naar het Byzantijnse Rijk. Daarbuiten vind je beboste valleien en parelwitte stranden. De meest fotogenieke stad van het eiland vind je in het zuiden: Lindos!