Onverwachts leuke bestemmingen

Wil je een nieuwe bestemming ontdekken, maar heb je wat inspiratie nodig? Dit zijn tien bestemmingen waar je misschien niet direct aan denkt als vakantiebestemming, die verrassend leuk blijken te zijn!

Catania

Als tweede grootste stad van Sicilië heeft het energieke Catania een prachtig Unesco-beschermd historisch centrum waar grandioze zwart-witte paleizen uittorenen boven barokke pleinen. Bezoek de levendigste vismarkt van het eiland en ontmoet de gezellige bevolking in de talloze bars, clubs en restaurants, terwijl de Etnavulkaan te allen tijde staat te schitteren op de achtergrond.

Poznan

De oude binnenstad van Poznan, één van de oudste steden van Polen, bruist op ieder moment van de dag. Bezoek het marktplein op welke avond dan ook en maak direct kennis met de karakteristieke energie van de stad. De immer gezellige sfeer is deels te danken aan de vele zakenreizigers die hier komen voor beurzen en congressen en de grote studentenpopulatie.

Riga

Het Letse Riga is één van de populairste stedentripbestemmingen binnen de Baltische Staten. Ontdek de waanzinnige Art Nouveau binnenstad die nog in perfecte staat verkeert: de geschiedenis is overal in het straatbeeld terug te zien. Veel jonge bezoekers komen voor het levendige uitgaansleven: de hoofdstad van Letland kent oneindig veel pubs, bar en clubs waar uitgaan redelijk betaalbaar is.

Porto

Fraai gelegen aan de oevers van de Dourorivier is Porto niet alleen een plaatje om te zien, maar ook een genot om te ontdekken. Dwaal door het levendige oude centrum, waar je op iedere straathoek haar beroemde Portwijn kunt proeven. Een wirwar van smalle straatjes leid je langs barokke kerken, kleurrijke huisjes en gezellige pleintjes.

Sofia

Veel toeristen die Bulgarije bezoeken trekken rechtstreeks richting de kust of skiresorts, waarbij ze de relaxte hoofdstad Sofia overslaan. Zonde, want hoewel Sofia geen grote metropool is, wordt ze niet voor niets de parel van de Balkan genoemd. Kerken, Ottomaanse moskeeën en monumenten van het Rode Leger tekenen haar skyline, terwijl de uitgestrekte stadsparken een perfecte afwisseling bieden op haar drukke straten.

München

In september kom je hier feesten op het Oktoberfest, terwijl je in december de gigantische, sfeervolle Kerstmarkt bezoekt. Maar München heeft nog veel meer te bieden. De Marienplatz vormt het hart van de stad, omgeven door prachtige historische gebouwen. Ontdek de stad met lekker weer op de fiets en doe een Beierse bierproeverij!

Krakau

Imposante kerken, prachtige paleizen, statige herenhuizen en Europa’s grootste marktplein tekenen de oude stad van de voormalige hoofdstad van Polen: Krakau. Bezoek de voormalige Joodse wijk Kazimierz, waar overblijfselen van synagogen de tragedie van de 20e eeuw weerspiegelen, terwijl de levendige pleinen en straatjes de vernieuwing van de 21e eeuw symboliseren.

Bologna

Universiteitsstad Bologna, gelegen in het Noord-Italië, is wereldberoemd vanwege haar voortreffelijke pasta’s. Nergens eet je spaghetti bolognese zoals hier. Het centrum bestaat uit twee grote aangrenzende pleinen vol bijzondere bouwwerken. Een stadswandeling binnen de oude stadsmuren voert je langs alle historische bezienswaardigheden. Met lekker weer zitten alle terrassen bomvol.

Vilnius

De Litouwse hoofdstad Vilnius is de barokke parel van de Baltische Staten: een stad van grote allure met Europa’s grootste barokke stadscentrum. Talloze orthodoxe en katholieke kerktorens laten de skyline van Vilnius eruit ziet als een gigantisch spijkerbed, terwijl het centrum van geplaveide straatjes zo klein aanvoelt dat je er een dorps gevoel bij krijgt.

Marseille

Deze rijke, hippe havenstad loopt als één van de oudste steden van Europa over van de historie. In Le Vieux Port (de oude haven) ontdek je de authentieke en levendige sfeer van Marseille, terwijl je vanaf de oude wijk Le Panier, gelegen op een heuveltop, prachtig neerkijkt op het water en de winkelliefhebber zijn hart op kan halen in Rue de la République. Voor ieder wat wils in Marseille!

Meer artikelen: