Vlieg naar München

München

Vliegen naar München

München, de stad van het Oktoberfest, vriendelijke Münchenaren en de belangrijkste stad van Zuid-Duitsland. In het oude centrum vind je het hart van München, gevormd door Maurienplatz. Een prachtig plein omringd door historische gebouwen, waaronder het Neue Rathaus. Het Neue Rathaus heeft een prachtige klokkentoren van 85 meter hoog.
Nog steeds komen iedere dag drie keer de poppen van het uurwerk tot leven.

Viktualien Markt in München

Op de Viktualien Markt in München kun je alle levensmiddelen kopen die je je kunt bedenken, uiteraard vind je hier ook de Beierse specialiteiten zoals Schweinhaxen, Weisswurste, Polnischers en Regensburger. Het enorme plein van ruim 22.000 vierkante meter is al ruim tweehonderd jaar de marktplaats van München.
Naast de levensmiddelenmarkt, zijn er geregeld culturele evenementen te vinden op het plein en is er een biertuin.

Drie belangrijke musea in München

München heeft drie belangrijke kunstmusea die allemaal in de Barer Strasse liggen. Namelijk; Alte Pinakothek, Neue Pinakothek en Pinakothek der Moderne. In Alte Pinakothek vind je een prachtige collectie schilderijen uit de 14e tot 18e eeuw. In de Neue Pinakothek vind je kunst vanaf de 18e tot het begin van de 20e eeuw. Houd je meer van moderne kunst, breng dan een bezoekje aan de Ponakothek der Moderne. Enkele straten verder vind je Glypothek en Antikensammlung, waar je kunst uit Oud Griekenland en antiek kunt bekijken.

Bezienswaardigheden in München

München Residens, het enorme paleis van München is te vinden in het centrum van de stad. Het heeft 10 binnenplaatsen en 130 kamers en dan hebben we het theater en de concertzaal niet eens meegeteld. De schatkamer bestaat zelfs uit 10 kamers! Frauenkirche is met haar 109 meter aan lengte, 40 meter breedte en 99 meter hoogte, de grootste kerk van München. De glas-in-loodramen, de kunst en voetstap van de duivel maken een bezoek aan deze kerk interessant.

Bezoek het Oktoberfest in München

Vanaf half september tot de eerste zondag van oktober staat München op zijn kop wegens de jaarlijkse Oktoberfesten. Het Oktoberfest in München zijn wereldberoemd en trekken jaarlijks zo een 6 miljoen bezoekers. Het eerste Oktoberfest werd georganiseerd in 1810, ter gelegenheid van het huwelijk van kroonprins Lodewijk van Beieren met Theresia van Saksen-Hildburghausen. Het lijkt een feest met alleen eten en drinken, maar er worden ook allerlei tradities nageleefd, zoals een speciale mis en parade.

Vliegtickets Eindhoven - München

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar München.

Vlieg met deze maatschappijen naar München