Met de trein naar de luchthaven: een ontspannen begin van je reis

“Goedemorgen beste reizigers, vandaag is er Railway catering in deze intercity aanwezig om u te voorzien van allerlei lekkere snacks en warme dranken. U kunt zowel met contant geld als met de pin betalen. Ik kom zo bij u langs!”

Heerlijk, een kop koffie; daar had je nu nét zin in! Je legt je leesboek even weg en gaat in je handbagage alvast op zoek naar je portemonnee. Toevallig komt de conducteur de coupé in wandelen voor de ov-chipkaart check. Je pakt je ticket erbij en lacht vriendelijk naar de conducteur, die nóg vriendelijker naar je terug lacht. Hij kijkt naar je bagage en vraagt waar de reis naartoe gaat. Je vertelt hem enthousiast dat je een weekendje met een vriendin naar Praag gaat. De conducteur blijft nog even staan voor een praatje en vervolgt zijn wandeling naar de volgende reiziger. Wat een leuk begin van je reis!  

De trein als vervanger van de auto

De meeste reizigers kiezen er vandaag de dag voor om met de auto naar de luchthaven te reizen. Eerlijk toegegeven is dat natuurlijk veel praktischer als je met je gezin reist en bergen koffers bij je hebt. Maar reis je alleen, met een vriendin of heb je niet zoveel bagage nodig, dan kan de trein een vervoersmiddel bij uitstek zijn. Zo loop je met de trein geen risico op files en hoef je je geen zorgen te maken over het bemachtigen van een parkeerplek. En als je een beetje geluk hebt, is er tijdens je treinreis zelfs Railway catering om je te voorzien van een warme kop koffie!

Laat je vervoeren en begin ontspannen aan je reis

Er komt vaak toch stiekem een hoop stress kijken bij het maken van een reis. Heb je alles wel bij je? Weet je het héél zeker? Is je koffer goed gevuld? En is ‘ie niet te zwaar? Kies je er dan ook nog voor om zelf met de auto naar de luchthaven af te reizen, dan kun je al gauw geïrriteerd raken door het verkeer en de eventuele drukte op de weg. Met de trein heb je het voordeel dat je zelf eigenlijk niets hoeft te doen; je neemt plaats in de coupé met een verse kop koffie, luistert naar je favoriete muziek of leest een boek; de machinist doet de rest. Zo begin je je reis pas écht ontspannen.