Eindhoven Airport en het coronavirus

Meest gestelde vragen

Heb je vragen over het coronavirus en Eindhoven Airport? Vind hieronder antwoord op de meest gestelde vragen. Op Eindhoven Airport zijn de richtlijnen van het RIVM van toepassing.

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar en vorm geen groepen van 3 personen of meer, tenzij je een gezin bent
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Mag en kan ik vliegen vanaf Eindhoven Airport?

Je kunt vliegen vanaf Eindhoven Airport. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchtschema’s aangepast vanwege het coronavirus en kunnen eigen reisvoorwaarden hanteren. Neem voor meer informatie contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Kijk voor meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor jouw reisplannen op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken.  Er is ook meer informatie te vinden op de reiswijzer van de ANWB.

Moet ik een mondkapje dragen op Eindhoven Airport?

Eindhoven Airport stelt vanaf 15 juni het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht aan passagiers (vanaf 13 jaar), begeleiders van mensen met een beperking en alleenreizende minderjarigen, en luchthavenpersoneel in de passagiers-toegankelijke gebieden in de terminal.

Heb ik een gezondheidsverklaring nodig?

Alle reizigers, vertrekkend of aankomend, worden gevraagd om een gezondheidsverklaring te kunnen tonen als je vliegt vanaf/naar Eindhoven Airport. Download hier het document en vul deze in voordat je thuis vertrekt. De gezondheidsverklaring dien je op de luchthaven gereed te houden.

Hoe kom ik aan een gezondheidsverklaring als ik vertrek vanaf Eindhoven Airport?

Je kunt de gezondheidsverklaring hier downloaden. Vul deze in voordat je van huis vertrekt. Je moet de gezondheidsverklaring kunnen tonen als je op Eindhoven Airport, in het vliegtuig, of op de luchthaven van bestemming hierom gevraagd wordt. Houd de gezondheidsverklaring dus dicht bij je gedurende je reis.

Hoe kom ik aan een gezondheidsverklaring als ik naar Eindhoven Airport reis vanaf een andere luchthaven?

De luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt verstrekt je dit formulier. Het is de bedoeling dat je dit invult voordat je aan boord gaat. Zorg ervoor dat je het ingevulde formulier bij aankomst op Eindhoven Airport bij de hand hebt zodat je bij controle snel kunt door lopen.

Moet ik in quarantaine als ik land op Eindhoven Airport?

Als je reist vanuit een hoog risicogebied dan roept het kabinet je op om bij terugkomst veertien dagen in thuisquarantaine te gaan. Een hoog risicogebied betreft een land met een rood of oranje reisadvies. Je kunt op de website Nederland Wereldwijd zien wat het reisadvies voor ieder land is.

Wie mogen er de terminal van Eindhoven Airport in?

Vanaf 15 juni is de terminal alleen toegankelijk voor passagiers, begeleiders van mensen met een beperking, begeleiders van alleenreizende minderjarigen en luchthavenpersoneel.

Wat kan ik verwachten aan maatregelen als ik via Eindhoven Airport reis?

Eindhoven Airport hecht grote waarde aan veilig en verantwoord reizen. Daarom hebben we veel maatregelen genomen om je te attenderen op het houden van 1,5 meter afstand van anderen en het in acht nemen van hygiënevoorschriften. Daarnaast is het gebruik van niet-medische mondkapjes vanaf 15 juni verplicht in de terminal voor passagiers vanaf 13 jaar. De terminal is alleen toegankelijk voor passagiers, begeleiders van mensen met een beperking en alleenreizende minderjarigen, en luchthavenpersoneel. Bij binnenkomst in de terminal is het gebruik van niet-medische mondkapjes verplicht in de passagiers-toegankelijke gebieden.

Zijn de horeca en winkels in de terminal geopend en welke coronamaatregelen gelden daar?

Nagenoeg alle horeca en winkels zijn inmiddels weer geopend.  Overal gelden de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot afstand houden en hygiënevoorschriften. Horeca en winkels in de terminal zijn alleen toegankelijk voor passagiers en luchthavenpersoneel.

Mag ik mensen wegbrengen en/of ophalen van Eindhoven Airport?

Ja, je mag nog iemand wegbrengen/ophalen. Blijf echter bij het wegbrengen/ophalen bij je auto op de Kiss & Ride in P1 (eerste etage). Het is alleen toegestaan de terminal in te gaan als begeleiding van minder valide reizigers of minderjarige kinderen. 

Mijn vlucht is geannuleerd vanwege corona. Wat moet ik nu doen?

Neem contact op met je luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie voor meer informatie over de annulering.

Hoe kan ik mijn parkeerplaats annuleren als mijn vlucht niet doorgaat?

Parkeerboekingen die vóór 20 maart zijn gemaakt mogen, indien nodig, kosteloos worden geannuleerd. Heb je vanaf 20 maart een parkeerboeking gemaakt, dan heb je de mogelijkheid gehad om bij de boeking een annuleringsverzekering af te sluiten. Hiermee kun  je annuleren tot op de ingangsdatum van je boeking. Neem hiervoor contact op via parkeren@eindhovenairport.nl. Heb je geen annuleringsverzekering afgesloten, dan gelden onze algemene voorwaarden m.b.t. annuleren: je kunt je boeking zelf annuleren via de ‘beheer je boeking’ knop in je bevestigingsmail. Let op, dit is enkel mogelijk tot 12:00 uur op de dag vóór ingangsdatum van je boeking. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Na deze tijd is annuleren niet mogelijk.