Eindhoven Airport en het coronavirus

Meest gestelde vragen

Heb je vragen over het coronavirus en Eindhoven Airport? Vind hieronder antwoord op de meest gestelde vragen. Op Eindhoven Airport zijn de richtlijnen van het RIVM van toepassing.

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar en vorm geen groepen van 3 personen of meer, tenzij je een gezin bent
  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Mag en kan ik vliegen vanaf Eindhoven Airport?

Je kunt vliegen vanaf Eindhoven Airport. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchtschema’s aangepast vanwege het coronavirus en kunnen eigen reisvoorwaarden hanteren. Neem voor meer informatie contact op met je luchtvaartmaatschappij.

Kijk voor meer informatie over de gevolgen van het coronavirus voor jouw reisplannen op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken.  Er is ook meer informatie te vinden op de reiswijzer van de ANWB.

Moet ik een mondkapje dragen op Eindhoven Airport?

Eindhoven Airport stelt vanaf 15 juni het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht aan een ieder die de terminal betreedt (vanaf 13 jaar). Daarnaast is een mondkapje ook verplicht in de parkeergarages P1 en P4, en bij de Car Rental.

Heb ik een gezondheidsverklaring nodig om te reizen?

Alle reizigers, vertrekkend of aankomend, worden gevraagd om een gezondheidsverklaring te kunnen tonen als je vliegt vanaf/naar Eindhoven Airport. Download hier het document en vul deze in voordat je thuis vertrekt. Print er meteen twee uit, één die je invult voor de heenreis en een tweede formulier om in te vullen zodra je aan je terugreis begint. De gezondheidsverklaring moet je kunnen tonen als je op Eindhoven Airport, in het vliegtuig of op de luchthaven van bestemming hierom gevraagd wordt. 

 

Moet ik in quarantaine als ik land op Eindhoven Airport?

Als je reist vanuit een hoog risicogebied dan roept de Nederlandse overheid je dringend op om bij terugkomst tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Een hoog risicogebied betreft een land met een rood of oranje reisadvies. Je kunt op de website Nederland Wereldwijd zien wat het reisadvies voor ieder land is.

Wat kan ik verwachten aan maatregelen als ik via Eindhoven Airport reis?

Eindhoven Airport hecht grote waarde aan veilig en verantwoord reizen. Daarom hebben we veel maatregelen genomen om je te attenderen op het houden van 1,5 meter afstand van anderen en het in acht nemen van hygiënevoorschriften. Naast deze standaard maatregelen is het bij aankomst op Eindhoven Airport voor iedereen vanaf 13 jaar verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Dit geldt voor de passagiers-toegankelijke gebieden in de terminal, maar ook voor de parkeergarages P1 en P4, en bij de Car Rental. Ook dient elke reiziger een ingevulde gezondheidsverklaring bij zich te dragen.

Kan ik mij laten testen op Eindhoven Airport?

Door een aantal landen worden eisen gesteld aan reizigers uit Nederland, zo kun je gevraagd worden om een recent negatieve coronatest te weerleggen. Er zijn in de omgeving van Eindhoven Airport twee aanbieders waar je een coronatest kunt aanvragen.

Ecolog

Ecolog biedt de mogelijkheid voor een COVID-19 test aan reizigers en inwoners regio Eindhoven met een korte doorlooptijd. Ecolog is gevestigd tegenover Eindhoven Airport op Luchthavenweg 59. Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak, kun je terecht op de website van Ecolog.

Travel Doctor

Travel Doctor verzorgt op afspraak COVID-19 testen voor reizigers die niet onder het Nederlandse testbeleid vallen. Travel Doctor heeft een locatie op Eindhoven Airport, het is hiervoor wel belangrijk dat je vooraf een afspraak maakt. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je terecht op de website van Travel Doctor of stel je vraag via info@traveldoctor.nl.

Mag ik mensen wegbrengen naar en/of ophalen van Eindhoven Airport?

Ja, je mag iemand wegbrengen of ophalen. Houd je hierbij aan de geldende maatregelen. Dit betekent het dragen van een mondkapje in de terminal, maar ook in de parkeergarages P1 en P4. Blijf daarnaast minimaal 1.5m afstand tot andere reizigers houden.

Mijn vlucht is geannuleerd vanwege corona. Wat moet ik nu doen?

Neem contact op met je luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie voor meer informatie over de annulering. Vind hier de contactgegevens van de luchtvaartmaatschappijen op Eindhoven Airport.

Zijn de horeca en winkels in de terminal geopend?

De horeca voor de security check is momenteel gesloten. Wel zijn er enkele Take Away mogelijkheden. De retail winkels zijn open. De eet-en drinkgelegenheden na de security check blijven wel (deels) geopend voor reizigers.

Overal gelden de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot afstand houden en hygiënevoorschriften. 

Hoe kan ik mijn parkeerplaats annuleren als mijn vlucht niet doorgaat?

Parkeerboekingen die vóór 20 maart zijn gemaakt mogen, indien nodig, kosteloos worden geannuleerd. Heb je vanaf 20 maart een parkeerboeking gemaakt, dan heb je de mogelijkheid gehad om bij de boeking een annuleringsverzekering af te sluiten. Hiermee kun  je annuleren tot op de ingangsdatum van je boeking. Neem hiervoor contact op via parkeren@eindhovenairport.nl. Heb je geen annuleringsverzekering afgesloten, dan gelden onze algemene voorwaarden m.b.t. annuleren: je kunt je boeking zelf annuleren via de ‘beheer je boeking’ knop in je bevestigingsmail. Let op, dit is enkel mogelijk tot 12:00 uur op de dag vóór ingangsdatum van je boeking. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. Na deze tijd is annuleren niet mogelijk.