Vlieg naar Marsa Alam

Marsa Alam

wat begon als een onbekend vissersdorpje

  • Woestijnklimaat
  • 5 uur
  •  
Zoek & Boek

Marsa Alam, een onbekend vissersdorpje aan de Rode Zee dat nu is uitgegroeid tot nieuwste en modernste resortbestemming van Egypte. Marsa Alam is een plaats in het zuiden van Egypte, 271 kilometer ten zuiden van Hurghada. Sinds 2011 is Marsa Alam bereikbaar via Marsa Alam International Airport. Ben je op zoek naar rust, luxe, heerlijke stranden en mooie duikgelegenheden? Dan ben je op Marsa Alam op de juiste plek.

De onderwaterwereld van Marsa Alam

Het is dé attractie van Marsa Alam. Tijdens de jaren 80 werd Marsa Alam ontdekt door duikers en het is nog steeds één van de favoriete duikgebieden vanwege de grote aantallen dolfijnen, schildpadden en zelfs zeekoeien. Ga het warme water in van de Rode Zee en bekijk de prachtige onaangetaste koraalriffen. Ontdek de waanzinnige onderwaterwereld met honderden soorten koraal, duizenden soorten vissen en andere exotische waterdieren. Geniet het hele jaar door van het ideale woestijnklimaat met aangename temperaturen en veel zon, hierdoor blijft het zeewater ook heel de winter aangenaam.

Bezienswaardigheden in Marsa Alam

Buiten de onderwaterwereld is er volop natuur in Marsa Alam, zoals de kleurrijke vallei met de steile wanden van de Coloured Canyon.
Ga op avontuur uit met een van verschillende excursies naar nabijgelegen overblijfsel uit de faraonische periode van Egypte. Vergeet ook zeker niet een excursie naar het Wadi-al-Gamal (het Nationaal Park) en bekijk de prachtige landschappen, het woestijngebied, de canyons en de oase. Er zijn weinig indrukwekkendere gebieden op aarde dan woestijnen. Leegte, droogte en hitte geven je een magisch gevoel. Vanuit Marsa Alam kun je prachtige excursies maken om de Egyptische woestijn te ontdekken. Uiteraard onder leiding van een gids per jeep, kameel of op een quad.

Je eigen privéstrand

De hotels op Marsa Alam hebben allemaal een privéstrand, waardoor je heerlijk tot rust komt. Marsa Alam, een ideale plek voor een ontspannende vakantie.

Marsa Alam – Eindhoven vliegtickets

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia naar Marsa Alam

Vlieg met deze maatschappijen naar Marsa Alam