Ontdek het sprookjesachtige Marokko

Een sprookje uit duizend en één nacht: beter dan dat is Marokko niet te omschrijven. Een land waar je zowel voor een zonovergoten zonvakantie als een culturele trip terechtkunt. Onevenaarbare vriendelijkheid met een prachtige reeks aan historische elementen als decor. Een avontuur voor ieder die van warmte houdt, zowel in de zin van temperatuur als van gastvrijheid!

Geniet in het magische Marrakesh

Gelegen aan de voet van het Atlasgebergte ligt Marrakesh – de op één na grootste stad van Marokko die ook wel de ‘Rode Stad’  wordt genoemd. Marrakesh is een mengelmoes van historische panden en moderne gedeeltes, waarbij in ieder geval altijd de Marokkaanse cultuur goed naar voren komt.

Onderhandel over ambachtelijk handwerk op de marktplaatsen of breng een bezoekje aan het prachtige Palais de la Bahia. Wat je ook doet, vergeet in ieder geval niet te genieten van een overheerlijk kopje traditionele thee, die ook wel Berber whiskey word genoemd. Een drankje dat, zeker in Marokko, bij iedere gelegenheid past!

Zwijmel weg in het romantische Fez

Wanneer je even wilt ontsnappen naar een totaal andere wereld, is Fez een ware aanrader. Geen met auto’s overspoelde binnenstad, maar een plaats waar men zich laat vervoeren per ezel of kameel. Handelaren die de mooiste tapijten en de meest smaakvolle kruiden verkopen. Een Arabisch sprookje dat omgeven wordt door prachtige historische schatten, zoals het paleis Dar el-Batha en de Al Qaraouiyyin moskee. Niet voor niets wordt Fez het Athene van Afrika genoemd – de lijst aan culturele hoogstandjes is enorm.

Ook de lekkerbekken onder ons worden ruimschoots in hun behoeften voldaan; van zoet gebak tot overheerlijke vis- en vleesgerechten, het is allemaal te vinden in Fez met een typisch Marokkaans tintje!

Bemin de adembenemende flora en fauna van Nador

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan kijk je in Nador je ogen uit. Ervaar het ‘Rifgevoel’  waar Nador om bekend staat of laat je overdonderen door de keur aan vogels die de in Nador groeiende planten en bloemen aantrekt. Wandel langs de kust van Ras el Ma om uiteindelijk uit te komen bij een adembenemende zoetwater lagune met opmerkelijke zandafzettingen.

Vergeet niet een bezoekje aan de haven aan de Laguna Bhar Amezzyan te brengen – een belangrijk handelscentrum voor fruit, vis en vee. Een ware beleving zoals je deze nergens anders ziet!

Vlucht naar Marokko boeken? Vlieg naar diverse Marokkaanse bestemmingen via Eindhoven Airport

Die vlucht naar het land van duizend en één nacht, leg je natuurlijk niet af met een vliegend tapijt. Comfortabel naar het prachtige Arabische land vliegen begint bij Eindhoven Airport. Diverse parkeermogelijkheden maken jouw reis nog makkelijker. Zo hoef jij alleen nog maar te kiezen voor welk Arabisch sprookje jij gaat; via Eindhoven Airport vlieg je er in ieder geval middels een directe vlucht heen!

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je naar de Marokkaanse bestemmingen Fez, Marrakesh, Nador en Oujda.