Vlieg naar Lviv

Lviv

Vliegen naar Lviv

  • landklimaat
  • 2 uur en 5 minuten
  •  
Boek uw vlucht

De stad Lviv bevindt zich in West-Oekraïne, vlakbij de grens met Polen. De prachtige oude binnenstad, ook wel het historisch centrum genoemd, staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is een mix tussen architecturale en artistieke tradities van Oost Europa, Italië en Duitsland. Lviv is een van de rijkste steden van Oekraïne op het gebied van architectuur en cultuur. Dit maakt de stad uniek en authentiek.

De oude binnenstad van Lviv

In de oude binnenstad is een groot plein; Ploshcha Rynok. Dit levendige marktplein is het middelpunt van de stad en is omringd door 44 kleurrijke huisjes. Deze 44 huisjes verwijzen naar verschillende stijlen en periodes in de geschiedenis. Barok, Renaissance en het Keizerrijk komen allemaal voorbij.

Opera House is een bezienswaardigheid die zeker niet overgeslagen mag worden. Het prachtige gebouw bevindt zich in de binnenstad. Dit gebouw is gebouwd op een rivier, de Poltva Rivier. Deze rivier stroomt onder de stad en is daardoor ook niet zichtbaar.

Bezienswaardigheden Lviv

Lviv heeft maar liefst 2500 historische en architecturale monumenten. Niet voor niets dat ze hiermee dus aan de top van bezienswaardigheden van heel Oekraïne staan. Lviv City Hall, Lychakiv begraafplaats en de grote markt zijn de meest populaire historische bezienswaardigheden. Verder zijn er veel kerken, kathedralen en kastelen te bezichtigen in het prachtige en veelzijdige Lviv.

Natuur in Lviv

Het Stryiskyi Park is een van de mooiste parken in Oekraïne. Daarnaast heb je in Lviv ook Ivan Franko Park. Dit park bestaat al sinds eind 18e eeuw en is daarmee het oudste park van Oekraïne.

Vliegtickets Eindhoven – Lviv

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Lviv.

Vlieg met deze maatschappijen naar Lviv