Vlieg naar Lublin

Lublin

Vliegen naar Lublin

  • Gematigd landklimaat
  • 1 uur en 45 minuten
  •  
Boek uw vlucht

De provincie Lublin bevindt zich in het oosten van Polen, direct aan de grens met Wit-Rusland en Oekraïne. Het is een streek waar Poolse, Russische, katholieke, orthodoxe en joodse invloeden met elkaar vermengd zijn. De hoofdstad van de provincie is Lublin. Met twaalf universiteiten is het een academisch centrum.  Het is een levendige stad met een prachtig historisch centrum (Stare Miasto). Recente renovaties hebben het hart van de stad zijn oude glorie teruggegeven.
Ondanks dat na Tweede Wereldoorlog de bevolking van Lublin is verdrievoudigd, behoort het tot de dunst bevolkte provincies van Polen.

Bezienswaardigheden in Lublin

Anders dan in Warschau, Krakau of Gdansk, hebben de grote toeristenstromen Lublin nog niet weten te vinden. Tot de bekendste bezienswaardigheden van Lublin behoren Wieza Trinitarska (Trinitariërstoren), het Stary Ratusz (oude stadshuis) en het Zamek (kasteel). In het kasteel bevindt zich de kapel van de Heilige Drie-eenheid, ook wel Kaplica sw. Trojcy genoemd. Deze kapel is geheel bedekt met de best bewaarde Russisch-orthodoxe wandschilderingen van heel Polen.
Naast cultuur is er ook veel natuur in Lublin. In het noorden bevindt zich het Poleski Nationaal park, een uitgestrekt heidegebied. Roztoczanski Nationaal Park wordt gekenmerkt door heuvels, diepe valleien en watervallen. Dit is het leefgebied van Poolse pony’s.

Geschiedenis van Lublin

In 1941 was Majdanek een voormalig Duits concentratie- en vernietigingskamp in Polen. In 1944 werd het kamp ontruimd, als gevolg van het oprukken van het Rode Leger. Majdanek zelf is nu gedenkplaats die de herinnering aan deze gruwelijke periode in de geschiedenis levend houdt. Een deel van het kamp Majdanek is een museum, waar je de barakken, gaskamers en het crematorium kunt bekijken.

Vliegtickets Eindhoven – Lublin

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizzair naar Lublin in Polen.

Vlieg met deze maatschappijen naar Lublin