Vlieg naar Las Palmas

Las Palmas

Zon, strand en Columbus

  • Tropisch klimaat
  • 4 uur en 40 minuten
  •  
Zoek & Boek

De naam verraadt het al: wie naar Las Palmas gaat, reist af naar een plek met een aangenaam klimaat. Een zonvakantie dus, maar wél tussen de Canarianen.

Minder toeristisch

Las Palmas is de hoofdstad van Gran Canaria en ligt aan de noordzijde van dit vulkanische eiland. Vanwege de passaatwind en de binnenlandse bergen is het hier wat vochtiger dan in het zuiden. De meeste toeristen prefereren dan ook de zuidzijde, waar het droger en zonniger is. Las Palmas is dus relatief minder toeristisch maar daardoor juist populair bij de Canarianen.

Op bezoek bij Columbus

In de binnenstad is de kathedraal Santa Ana het bezichtigen waard. Op het plein voor de kathedraal staan 8 bronzen beelden van honden, een verwijzing naar de naam Canarische Eilanden (canis = hond). Rondom het plein staan verschillende gebouwen in renaissancestijl, evenals het oude stadhuis Casa Consistorial. In dezelfde wijk ligt de voormalige woning van niet minder dan Christoffel Columbus: Casa de Colón. Gebouwd in 1777 en sinds 1952 een museum. Hier leer je alles over het verhaal achter deze wereldberoemde ontdekkingsreiziger en de geschiedenis van het eiland.

Lokale bevolking van Las Palmas

Las Palmas is een goede bestemming voor wie graag tussen de lokale bevolking is. Ten opzichte van het zuiden zijn de mogelijkheden vergelijkbaar: het strand (Playa de las Canteras) is net zo mooi, de haven (Puerto de la Luz) even indrukwekkend, en ook hier vind je terrassen in overvloed.

Eindhoven - Las Palmas vliegtickets

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Vueling, Transavia en Ryanair naar Las Palmas.