Het is druk op de luchthaven.

We raden je aan om 2,5 tot 3 uur voor vertrek aanwezig te zijn op de luchthaven.

Goed voorbereid op reis

media-block
Terug

Vliegen naar La Palma

La Isla Verde

Middellands zeeklimaat

20 graden

4 uur en 30 minuten

Madonna zong het in 1986: La Isla Bonita. Naast ‘La Isla Verde’ (het groene eiland) is dit één van de twee koosnaampjes die het Canarische Eiland La Palma mag claimen. Het eiland kenmerkt zich door zijn rustige uitstraling, mooie wandelgebieden en authentieke cultuur. ‘La Isla Verde’ is een koosnaam die het eiland op het lijf geschreven is; La Palma heeft namelijk het hele jaar door een prachtige diversiteit aan vegetatie. Een groot contrast met het altijd helder blauwe zeewater van de Atlantische Oceaan, wat voor prachtige plaatjes zorgt.

media-block

Bezienswaardigheden in La Palma

Net zoals vele andere Canarische Eilanden is bestaat ook La Palma voornamelijk uit vulkanisch zand. Toch heeft dit eiland een verscheidenheid van vegetatie waar menig natuurliefhebber wild van wordt. Dit komt voort uit de hoeveelheid neerslag die valt in samenwerking met de Canarische zon en de vruchtbare lava. Zo zie je aan de ene kant Canarische dennenbossen, terwijl je zodra je je omdraait verbaasd wordt door de zogenoemde ‘barranco’s’; diep uitgesneden kloven die het regenwater van de bergtop naar de oceaan vervoeren. Niet alleen zorgt deze veelzijdige vegetatie voor fantastische plaatjes; ook groeien er allerhande zoete vruchten. Je vindt er bananen, avocado’s, druiven en amandelen. Zorg er dus in ieder geval voor dat je stevige wandelschoenen en een camera bij je hebt, zodat je het eiland te voet kunt verkennen.

media-block

La Palma ontdekken

Ondanks dat la Palma voornamelijk gekenmerkt wordt door de prachtige vegetatie en vele bergen, is het tevens een geschikt eiland om te genieten van de zon en een duik te nemen in de Atlantische Oceaan. Verwacht echter geen parelwitte stranden; de stranden bestaan namelijk met name uit vulkanisch zwart zand. In de zomer worden er op La Palma, ondanks het gebrek aan massatoerisme, leuke tours georganiseerd waar je aan deel kunt nemen. Zo kun je onder andere genieten van een boottocht over de oceaan. En als je geluk hebt, spot je hier misschien wel wat dolfijnen.

Praktische informatie voor je reis naar La Palma

  • In Spanje betaal je gewoon met de Euro

  • Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland

  • Je hebt in Spanje geen wereldstekker nodig

  • Het alarmnummer in Spanje is hetzelfde als in Nederland, namelijk 112

  • Het kraanwater in Spanje kun je drinken. Het water heeft echter wel meer een chloor smaak dan dat we in Nederland gewend zijn

Foto's van La Palma

Poris de Candelaria in La Palma

Straat in La Palma

Natuur in La Palma

media-block

Vliegtickets Eindhoven - La Palma

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je rechtstreeks met TUI naar La Palma in Spanje.

Vlieg met deze luchtvaartmaatschappij naar La Palma

Bekijk ook

Corfu

Het zomerverblijf van keizerin Sissi

Meer info

Boa Vista

Ontdek de woestijnvlaktes

Meer info

Laat je inspireren

Al onze bestemmingen op een rij

Meer info