Vlieg naar La Palma

La Palma

Vliegen naar La Palma

  • Middellands zeeklimaat
  • 4 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Ontwijk massatoerisme en ontspan in alle rust op La Palma

Madonna zong het in 1986: La Isla Bonita. Naast ‘La Isla Verde’ (het groene eiland) is dit één van de twee koosnaampjes die het Canarische Eiland La Palma mag claimen. Het eiland kenmerkt zich door zijn rustige uitstraling, mooie wandelgebieden en authentieke cultuur. ‘La Isla Verde’ is een koosnaam die het eiland op het lijf geschreven is; La Palma heeft namelijk het hele jaar door een prachtige diversiteit aan vegetatie. Een groot contrast met het altijd helder blauwe zeewater van de Atlantische Oceaan, wat voor prachtige plaatjes zorgt.

De verscheidenheid aan vegetatie op La Palma zorgt voor adembenemende vergezichten

Net zoals vele andere Canarische Eilanden is bestaat ook La Palma voornamelijk uit vulkanisch zand. Toch heeft dit eiland een verscheidenheid van vegetatie waar menig natuurliefhebber wild van wordt. Dit komt voort uit de hoeveelheid neerslag die valt in samenwerking met de Canarische zon en de vruchtbare lava. Zo zie je aan de ene kant Canarische dennenbossen, terwijl je zodra je je omdraait verbaasd wordt door de zogenoemde ‘barranco’s’; diep uitgesneden kloven die het regenwater van de bergtop naar de oceaan vervoeren.

Niet alleen zorgt deze veelzijdige vegetatie voor fantastische plaatjes; ook groeien er allerhande zoete vruchten. Je vindt er bananen, avocado’s, druiven en amandelen. Zorg er dus in ieder geval voor dat je stevige wandelschoenen en een camera bij je hebt, zodat je het eiland te voet kunt verkennen en de prachtige plaatjes mee naar huis kunt nemen. Daar zul je geen spijt van krijgen!

Geniet van de zon en kom volledig tot rust op je strandbedje

Ondanks dat la Palma voornamelijk gekenmerkt wordt door de prachtige vegetatie en vele bergen, is het tevens een geschikt eiland om te genieten van de zon en een duik te nemen in de Atlantische Oceaan. Verwacht echter geen parelwitte stranden; de stranden bestaan namelijk met name uit vulkanisch zwart zand. Aan het vulkanisch zand wen je snel, en bovendien ligt de zeewater temperatuur gemiddeld zo rond de 22 graden in de zomer; heerlijk vertoeven dus!

In de zomer worden er op La Palma, ondanks het gebrek aan massatoerisme, leuke tours georganiseerd waar je aan deel kunt nemen. Zo kun je onder andere genieten van een boottocht over de oceaan. En als je geluk hebt, spot je hier misschien wel wat dolfijnen!

Vliegtickets naar La Palma

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je rechtstreeks naar de luchthaven van La Palma. Heb jij je koffer al klaar staan? Vergeet dan vooral je wandelschoenen en camera niet!

Vlieg met deze maatschappijen naar La Palma