Vlieg naar Kiev

Kiev

vliegen naar Kiev

  • landklimaat
  • 2 uur en 20 minuten
  •  
Boek uw vlucht

Kiev is de hoofdstad van Oekraïne. Met ruim 2,9 miljoen inwoners is het ook de grootste stad van het land. Het is één van de oudste steden van Oost-Europa en er is veel te bewonderen. Prachtige kathedralen, gezellige steegjes, sfeervolle pleinen met leuke restaurants…

Bezienswaardigheden in Kiev

In Kiev hoef je je zeker niet te vervelen, deze prachtige Oost Europese stad heeft veel te bieden. Kiev is gelegen aan de Dnjepr rivier, waar je op een warme dag lekker kunt afkoelen op een van de stadsstranden.

Motherland Monument is één van de meest opvallendste bezienswaardigheden van de stad. Dit reusachtige beeld bewaakt de skyline van de stad en is maar liefst 102 meter hoog. Het is onderdeel van het Nationale Museum over de Geschiedenis van Oekraïne tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Kathedralen en kloosters in Kiev

De drie populairste kathedralen in Kiev zijn de Sint Sofiakathedraal, Sint Michielskathedraal en de Sint Andreaskathedraal. Deze kathedralen zijn opvallend kleurrijk, hebben bijzondere gouden koepels en prachtige gouden details. Zeker een bezoekje waard.

Naast kathedralen zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Kiev. Het Holenklooster is hier één van. Dit is een prachtig klooster, ontstaan in de 11e eeuw. Het is beroemd om de gangen onder de grond, waar de monniken leefden en gebedsdiensten hielden. Dit gangenstelsel is gedeeltelijk open voor bezoekers. De gangenstelsels zijn echter bijzonder heilig dus er moet wel gepaste kleding gedragen worden.

Vervoer in Kiev

Kiev is een grote stad, wat betekent dat de bezienswaardigheden soms ver van elkaar af liggen. Met de metro zijn deze echter gemakkelijk te bereiken. De metro is een zeer snelle en voordelige manier om je te verplaatsen in Kiev. Wist je dat het aller diepste metrostation ter wereld zich in Kiev bevindt? Halte Arsenalna is wel 105,5 meter diep. Met de roltrap naar beneden ben je wel 7 minuten onderweg!

Vliegtickets Eindhoven – Kiev

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Kiev.

Vlieg met deze maatschappijen naar Kiev