Ontdek de veelzijdigheid van Hongarije

In het in Centraal-Europa gelegen Hongarije word je verwelkomd in een warm, met cultuur overgoten bad. Een veelzijdig land waarin een groot deel van het cultureel erfgoed in stand is gehouden. Van adembenemende musea tot ambachtelijke steden; in Hongarije vind je het allemaal.

Cultureel genieten in Budapest

Budapest is een stad van uitersten. Niet heel vreemd ook, gezien deze samengevoegde stad van origine bestond uit de karakteristiek uiterste steden Boeda en Pest. Slechts gescheiden door rivier de Donau vertegenwoordigde Boeda de rustige en gemoedelijke aard van Hongarije, terwijl Pest bol stond van de dynamiek. Een contrast dat, tot op de dag van vandaag, in stand is gehouden.

Bezoek in Boeda één – of meer – van de 225 musea die de stad herbergt of neem een kijkje in het mysterieuze grottenstelsel dat vanaf de Burchtheuvel deels te betreden is. Vergaap je in Pest aan al het lekkers dat verkrijgbaar is in de gigantische markthal Nagycsarnok, zoals foie gras, verschillende soorten paprika of kaviaar. Het contrast van Boeda en Pest vormt gezamenlijk een perfecte mix van ontspanning en beleving.

Beleef het dorpse stadsleven van Debrecen

Wie niet zit te wachten op een toerisme walhalla maar wel wil genieten van een flinke dosis cultuur kan zijn of haar hart ophalen in Debrecen. De stad geeft je het gevoel dat je rondwandelt in vroeger tijden, gezien de focus van de inwoners nog ligt op het uitvoeren van oude ambachten zoals aardewerk en schoenen maken.

Debrecen is de thuisbasis van de Gereformeerde Kerk en wordt ook wel het ‘ Rome van het calvinisme’ genoemd. De Nagytemplom, oftewel Grote Kerk, dient als stralende middelpunt van deze geloofsovertuiging. In de Hongaarse keuken, die rijkelijk aan bod komt in Debrecen, vind je invloeden uit Turkije en Oostenrijk terug, waarbij het zich heeft ontwikkeld tot een gevarieerde boerenkeuken met een keur aan smakbelevingen. Al met al is Debrecen een stad waarbij je wordt ondergedompeld in de Hongaarse cultuur, die je met alle liefde zal omarmen.

Vlucht naar Hongarije boeken? Vlieg naar diverse Hongaarse bestemmingen via Eindhoven Airport

Er even tussenuit naar een Hongaarse bestemming naar keuze, dat begint bij Eindhoven Airport. Na twee uur vliegen waan jij je in een omgeving waarbij cultuur en gastvrijheid de ideale balans vormen voor een unieke vakantie. Laat bovendien zorgeloos en goedkoop je auto achter op de parking van Eindhoven Airport. Zo hoef jij alleen nog maar een datum te prikken en je koffer in te pakken!

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je naar Budapest en Debrecen in Hongarije.