“Het is heerlijk om een bouwproject te zien groeien”

Dit is het derde verhaal van de campagne '#Wij zijn Eindhoven Airport' Maandelijks publiceren we op deze pagina een verhaal met een van de medewerkers van de luchthaven en de week daarna volgt publicatie van een podcast gemaakt door Summa Luchtvaartdienstverlening.

Toezicht houden en operationeel leidinggeven aan bouw, verbouw, renovatie en infrastructurele projecten. Dat lijken kortweg de taken waarop Martijn Blankemeijer, supervisor projects van de afdeling Airport Development, zich richt. Maar het gaat veel verder dan dat benadrukt hij. “Alle projecten waarbij ik betrokken ben, hebben directe impact op de omgeving en daarom gaat het er ook vooral om hoe je met het project meer kwaliteit en beleving kunt toevoegen.” Martijn werkt sinds 2016 bij Eindhoven Airport. In zijn werk is hij al bij tal van projecten nauw betrokken geweest. Van de bouw van de bagagehal, La Place en de winkels in de terminal, parkeergarage P1 tot aan de herinrichting van gate 11 en 12, de aanleg van het voorterrein en Airport Boulevard en de bouw van de overkapping op het platform; Martijn bereidt het project voor en is de schakel tussen de bouwer en Eindhoven Airport. De supervisor staat voor een klus de ene dag op het dak van de terminal en de andere dag op het platform, in de terminal of in een van de gebouwen van de luchthaven. En dat maakt dat hij de luchthaven en de mensen die er werken goed kent. “Ik weet alle stroomkasten, installaties en ondergrondse leidingen te zitten en ik ken veel mensen door het samenwerken in de projecten.” Martijn geniet ervan als hij het project ‘ziet groeien’ en als gebruikers er blij mee zijn. Als voorbeeld noemt hij het voorterrein en de wandelboulevard. “Dat is een metamorfose waarover de luchthaven nu regelmatig complimenten krijgt.” Het gaat volgens Martijn om de kwaliteit en beleving. “Vroeger ging het vooral om de functionaliteit maar nu denken we ook na over hoe we gebouwen, gebieden en processen kunnen optimaliseren en tegelijkertijd meer beleving kunnen geven. En dat zit ook in kleine dingen zoals de geluidsinstallatie in P1, het groen op het voorterrein en het kleur- en materiaalgebruik bij de gates.”  

 

Luister hier de podcast ‘Ready for Take-Off’ van Summa Luchtvaartdienstverlening via Spotify of via Apple podcast.     #wijzijneindhovenairport