Cultureel verantwoorde vakantie in Groot-Brittannië

Statig, trendy en uiterst beleefd: een beeld dat bij velen naar boven komt wanneer gedacht wordt aan Groot-Brittannië. En de Big Ben, uiteraard. Hoewel er genoeg bewijs te vinden is dat dit beeld ondersteunt, biedt het Britse eiland natuurlijk nog veel meer. Of je nu houdt van cultuur opsnuiven of  liever gaat shoppen – mogelijk is het zeker in Groot-Brittannië.

Hippe trip naar Londen

Londen weet ondanks het gamma aan culturele bezienswaardigheden zichzelf te positioneren als een trendy en levendige stad. Gevarieerd ook, wat te merken is aan de diverse wijken met ieder een eigen karakter zoals Soho en Chinatown.

Cultureel kom je ook zeker aan je trekken in Londen, door bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan de Royal Botanic Kew Gardens, de Tower of London of de Palace of Westminster. En wil je een typische avond in Londen beleven? Eet dan Fish & Chips in de vroeg, waarna je vervolgens een flinke pint naar binnen werkt.

Cultuur snuiven in Manchester

Manchester is meer dan enkel de thuishaven van wereldbekende voetbalclubs zoals Manchester United en Manchester City. Hoewel voetbal uiteraard erg leeft in deze stad, is er ook genoeg te doen voor de cultuurliefhebber. Neem bijvoorbeeld Albert square, waar diverse imposante gebouwen aan gevestigd zijn waaronder de Manchester Town Hall.

Om de drukte van de stad te ontvluchten breng je een bezoekje aan het rustgevende Heaton Park. Winkelen kan in Manchester natuurlijk ook, waarbij Arndale, het grootste shopping center van Engeland, een ware aanrader is. Koopjesjagers kunnen hun hart ophalen in de Lowry Outlet Mall, waarin meer dan 80 outletshops te vinden zijn.

Vlucht naar Groot-Brittannië boeken? Vlieg naar diverse Britse bestemmingen via Eindhoven Airport

Een tripje naar Groot-Brittannië is altijd geslaagd, wat je ook in een vakantie zoekt. Deze onvergetelijke trip begint bij Eindhoven Airport. Laat zonder problemen je auto achter en check in op het luxueuze vliegveld. Via Eindhoven Airport reis je binnen een mum van tijd naar de leukste bestemmingen van Groot-Brittannië. Verzorgd, snel en zorgeloos!

 

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je naar Londen en Manchester in Groot-Brittannië.