Feel the vibe at Eindhoven Airport

Podium voor regionale kunst

Eindhoven Airport biedt in samenwerking met Van Abbemuseum een podium voor regionale kunst.  Reizigers en andere bezoekers maken in wisselende exposities kennis met technologie, design, kunst en innovaties uit Eindhoven en omgeving. Op het voorterrein van de luchthaven wordt door kunstenaar Piet Hein Eek kunst, cultuur en techniek getoond die is gemaakt door regionale kunstenaars Tijs Rooijakkers en The Ruggeds, geselecteerd in samenwerking met het Van Abbemuseum. Twee keer per jaar wisselt de invulling van de expositie.

 

 

Op 17 september 2020 is de eerste expositie getoond met het thema Ruimte x Beweging. Onder begeleiding van breakdance groep The Ruggeds werden de boxen onthuld.  Een van de drie toont een verrassende installatie waarbij Tijs Rooijakkers sporen gebruikt die The Ruggeds maakten bij een dans op een constructie van houten planken. Een tweede vitrine toont de dansperformance van The Ruggeds via een grote hoeveelheid schermen. Piet Hein Eek toont in een derde vitrine een meubel met daarin verwerkt onder meer drie schermen die beelden tonen van de dansuitvoering van The Ruggeds.
 


   Foto The Ruggeds: Rutger Pauw

Samen

Eindhoven Airport is trots op de regio, een regio rijk aan talen en verhalen. Als luchthaven werken we graag samen met diverse partners uit de regio. Samen met het Van Abbemuseum bieden we reizigers een kennismaking met al het bijzondere dat Eindhoven en de regio in kunst op het gebied van techniek, design en kennis brengt. Samen delen we de energie van de stad, wanneer je komt en wanneer je gaat. Feel the vibe at Eindhoven Airport

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. 

Piet Hein Eek

Een van Nederlands succesvolste ontwerpers is Piet Hein Eek. Ooit de man van de sloophouten interieurs maar inmiddels wereldwijd herkend en erkend met een divers palet aan ontwerpen en producten

Tijs Rooijakkers

Tijs Rooijakkers maakt grootschalige sculpturen die ogen als schetsen in de ruimte. Met zijn werk wil hij mensen verwonderen en met een open en speelse blik naar de wereld om hen heen laten kijken.

The Ruggeds

Deze wereldkampioen breaking crew uit Eindhoven heeft zich vanaf jonge leeftijd ontwikkeld van straatcultuur tot een groep met een eigen artistieke signatuur. Zij brengen hun verschillende ervaringen samen in optredens, choreografie, het organiseren van evenementen, produceren en acteren om zo samen een positieve synergie te creëren.