Feel the vibe at Eindhoven Airport

Podium voor regionale kunst

Eindhoven Airport biedt in samenwerking met het Van Abbemuseum een podium aan regionale kunst. Reizigers en andere bezoekers maken in wisselende exposities kennis met technologie, design, kunst en innovaties uit Eindhoven en omgeving. De invulling van de expositie wisselt twee keer per jaar.

Huidige expositie

De tweede editie van Feel The Vibe kwam tot stand in samenwerking met studenten van de Master Social Design aan de Design Academy Eindhoven. De expositie toont energie en kracht van de regio op gebied van kunst en cultuur. De nalatenschap van De Stijl is de inspiratie voor de ontwerpen van de studenten van DAE. De stijl is een visuele lingua franca, die bijdraagt aan de vormgeving en ontwikkeling van de Nederlandse ontwerpstijl. De drie installaties op het voorterrein van Eindhoven Airport onderzoeken hoe kunstwerken, luchthavens en nationale iconografie burgerschap vormgeven.

Voor het tot stand brengen van de installaties zijn objecten uit zowel de collectie van Het Van Abbemuseum als kenmerken van het ontwerp van de luchthaven gebruikt. Deze installaties in de boxen bieden bezoekers van de luchthaven een nieuwe manier van kijken en luisteren naar, en voortbewegen door de luchthaven.

Samen

Eindhoven Airport is trots op de regio, een regio rijk aan talen en verhalen. Als luchthaven werken we graag samen met diverse partners uit de regio. Samen met het Van Abbemuseum bieden we reizigers een kennismaking met al het bijzondere dat Eindhoven en de regio in kunst op het gebied van techniek, design en kennis brengt. Samen delen we de energie van de stad, wanneer je komt en wanneer je gaat. Feel the vibe at Eindhoven Airport

Van Abbemuseum

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa.

Piet Hein Eek

Een van Nederlands succesvolste ontwerpers is Piet Hein Eek. Ooit de man van de sloophouten interieurs maar inmiddels wereldwijd herkend en erkend met een divers palet aan ontwerpen en producten

Design Academy Eindhoven (DAE)

Design Academy Eindhoven (DAE) is een ‘s werelds toonaangevende design school, internationaal erkend voor het vooruit denken, gerenommeerde professoren en alumni.

Het concept en organisatie van deze editie van Feel The Vibe is tot stand gekomen door Amal Alhaag en Anastasia Kubrak (MA Social DAE), met bijdragen van Ruben Pater.