Drukte in de meivakantie

De meivakantie is voor veel mensen dé periode om op reis te gaan. Vrij van het werk, de schoolvakanties zijn begonnen en een fijne temperatuur in de meeste bestemmingen vanaf Eindhoven Airport. Dat maakt het een populaire tijd om de koffers te pakken. Dat zie je terug in het aantal passagiers en dus ook de drukte in de terminal op onze luchthaven.

Het is voor o.a. de security, afhandeling en parkeren dan ook een hele klus om alles in goede banen te lijden. Gelukkig kun jij ze een handje helpen door voor jou vliegvakantie op tijd naar de luchthaven te komen. In de meivakantie raden we je daarom aan om minimaal 2 uur voor vertrek aanwezig te zijn. We geven je 5 redenen waarom dit ook voor jou super relaxed is.

Stairway to heaven

Je bent gewend om na de security te wachten bij de gate tot je kan boarden. Voor je uit staren of een poging doen om in slaap te sukkelen.. Zonde van je tijd. Want waarom je tijd uitzitten als je alvast kan proeven aan de vakantiesfeer? Neem bij gate 6 de trap omhoog en vind The Bar! Een warme uitstraling, met het gemak van een moderne lunchroom. Een ijskoud biertje, heerlijke koffie of verse broodjes; The Bar heeft het allemaal.

Always on the move

Lekker weertje? Dan is het panoramaterras is the place to be. Kijk hoe de vliegtuigen opstijgen en landen op de startlandingsbaan of hoe ze worden bevoorraad door de afhandelaar. Je hebt een perfect uitzicht over het platform waar altijd alles en iedereen on the move is. Je vindt deze spot op de eerste etage aan de achterzijde van La Place; dus nog voor de security. Ook na de security heb je de mogelijkheid om naar buiten te gaan, via The Bar op de eerste etage. De stoelen staan voor je klaar!

Shop till you drop

Heb je de file vermeden en ben je ruim op tijd op de luchthaven? Dan heb je alle tijd om even te shoppen. Verwen jezelf of je geliefde met een fris geurtje van Rituals of spannende lingerie van Victoria Secret. Wist je dat er na de security controle net een nieuwe winkel is geopend? Dat is nou met een goed gevoel op vakantie gaan.

Coffee o’clock

Koffie is op de luchthaven op ongeveer elke plek te krijgen. Toch is er maar een plek die écht bekend is om zijn koffie: Starbucks. Heerlijke koffie, espresso, cappuccino of latte macchiato om even goed wakker te worden. Of ga je toch voor die Cold Coffee? De keuze is reuze! Dit koffie-walhalla vind je na de veiligheidscontrole bij gate 11 en 12.

Old but gold

De old-school tip uit dit rijtje is toch wel het lezen van een goed boek. Wanneer je de terminal binnenkomt loop je zo tegen Ako aan. Hier koop je dé bestsellers van het moment. Lees je liever over wetenschap, roddels of auto’s? Tijdschriften zijn er ook in overvloed! Om in alle rust te lezen heb je de security graag achter de rug. Lees daarom in alle rust bij de gate, tot je kan boarden.

 

Je merkt het al: de luchthaven hoeft helemaal geen plek te zijn vol stress of verveling. Het is juist het tegenovergestelde! Je kan van alles doen, proeven of zien. Je zal snel genoeg merken: time flies when you’re having fun!