COVID-19 en jouw reis

Fijn dat je via Eindhoven Airport reist! We helpen je graag met de voorbereiding van jouw reis. Hier vind je praktische informatie omtrent de COVID-19 maatregelen op onze luchthaven, zoals testen, gezondheidsverklaring en mondkapjes. Reis makkelijk, veilig en vertrouwd vanaf Eindhoven Airport.

Coronamaatregelen voor jouw reisbestemming

Heb je vragen over de coronamaatregelen voor jouw reisbestemming? Bijvoorbeeld of je een COVID testuitslag of vaccinatiebewijs moet tonen of in quarantaine moet? Kijk dan eerst op Nederlandwereldwijd.nl of neem contact op met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247. Zij zijn dé autoriteit waar je kunt navragen welke regels van toepassing zijn op jouw situatie en 24/7 bereikbaar. 

Informatie over de maatregelen op Eindhoven Airport zelf vind je hieronder.

Voorbereid naar Eindhoven Airport

Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van de maatregelen op de luchthaven en je luchtvaartmaatschappij. Jouw gezondheid en die van medereizigers en medewerkers op de luchthaven staat voorop. Heb je klachten als koorts, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of hoesten, blijf dan thuis.

Het gebruik van een mondkapje is niet verplicht in de terminal, maar wordt wel geadviseerd.

De terminal van Eindhoven Airport is weer open voor wegbrengers, ophalers en andere bezoekers. Het is mogelijk om het panoramaterras te bezoeken op de 1e verdieping en vliegtuigen te komen spotten. 

Negatieve testuitslag

Het kan zijn dat je een negatieve COVID-19 testuitslag moet hebben voor jouw reisbestemming. Wil je weten of dit verplicht is voor je reis? Kijk hiervoor op Nederlandwereldwijd.nl van de rijksoverheid. Laat je testen voordat je naar de luchthaven vertrekt, en kijk goed hoe lang de testuitslag geldig is. In de omgeving van Eindhoven Airport is het mogelijk om een coronatest aan te vragen. Kijk hiervoor op de site van Ecolog of Travel Doctor.

Reis je terug naar Eindhoven Airport vanuit het buitenland? Kijk dan ook Nederlandwereldwijd.nl voor de actuele maatregelen bij aankomst. Deze gelden ook voor Nederlandse reizigers of als je vanaf Eindhoven Airport op doorreis bent. Let op, vanaf 1 juni is er een quarantaineverplichting van kracht als je vanaf bepaalde landen terug reist naar Nederland.

Gezondheidsverklaring 

Of je nu vanaf Eindhoven Airport vertrekt of op onze luchthaven aankomt, we vragen alle reizigers om een gezondheidsverklaring te kunnen tonen. Deze verklaring dien je op de luchthaven bij de hand te houden. Je kunt de gezondheidsverklaring printen of opslaan op je mobiele telefoon. Vlieg je met Transavia? Dan vul je de gezondheidsverklaring al in tijdens het online inchecken. Deze hoef je dan niet meer te printen of op je mobiel in te vullen.

Meest gestelde vragen

Heb je nog meer vragen over de COVID-19 maatregelen op Eindhoven Airport? Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen. Je vindt hier de meest actuele status van de ontwikkelingen en maatregelen.

Heb je vragen over je vlucht? Neem dan contact op met je luchtvaartmaatschappij over de meest actuele status.