Vlieg naar Chisinau

Chisinau

Vliegen naar Chisinau

  • Gematigd landklimaat
  • 3 uur en 15 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

In het hart van Moldavië vind je de historische hoofdstad Chisinau. De stad ligt aan de rivier de Bâc en telt zo’n zevenhonderdduizend inwoners. In Chisinau vind je veel universiteiten, theaters en musea. Door de vele parken die de stad heeft wordt het ook wel een groene stad genoemd. Mede door de centrale ligging en goede bereikbaarheid van Chisinau, is het ook erg leuk en makkelijk om andere bezienswaardigheden in Moldavië te ontdekken. 

Bezienswaardigheden in Chisinau

In Chisinau zijn twee nationale musea die je meer vertellen over de geschiedenis van Moldavië. Zo heb je het Nationaal Etnografisch en Natuurhistorisch Museum, wat het oudste museum van Moldavië is, en het Nationaal Archeologisch en Historisch Museum. Een ander interessante bezienswaardigheid is het kathedraalpark, Park Catedralei. Dit park is het bekendste park van Chisinau. Hier zijn onder andere de geboortekathedraal en triomfboog te vinden zijn. Naast deze culturele uitstapjes kun je ook struinen door de straten, prachtige pleintjes bezoeken of een uitstapje maken naar de markt van Chisinau om zo een kijkje te nemen in het dagelijks leven van de stad.

Eten en drinken in Chisinau

Eten en drinken is erg belangrijk in Chisinau. De vele verschillende culturen in Moldavië zijn dan ook terug te vinden in de keuken. Traditioneel eten ze in Moldavië zowel in de middag als in de avond warm. Een traditioneel gerecht is ‘Mamaliga’. Dat is een geelachtige maïspap dat bijna overal in de stad te verkrijgen is. Naast het lekkere eten staat Moldavië ook bekend om de heerlijke wijnen. Door het goede klimaat en vruchtbare grond is Chisinau een goede wijnregio. Zeker leuk om een van de wijngaarden te bezoeken tijdens een trip naar Chisinau.

Geschiedenis van Chisinau

In de 15e eeuw werd Chisinau gesticht en in 1991 verklaarde Moldavië zich onafhankelijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de hoofdstad Chisinau grotendeels platgebombardeerd en moest het helemaal vanaf de grond worden opgebouwd. Naast de rijke geschiedenis functioneert Chisinau ook als een soort toegangspoort voor een bezoek aan Transnistrië. Transnistrië is het gebied op de grens tussen Moldavië en Oekraïne en verklaarde zich in 1990 als eenzijdig onafhankelijk. Transnistrië heeft een eigen munteenheid de Transnistrische roebel en een eigen vlag. Met een uitstapje naar deze bijzondere plek ga je gegarandeerd terug in de tijd.

Vliegtickets Eindhoven - Chisinau

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizz Air naar Chisinau