Vlieg naar Chania

Chania

Vliegen naar Chania

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur en 10 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Chania is de op één na grootste stad op het Griekse eiland Kreta. Van alle Griekse eilanden is Kreta het grootste. Het ligt centraal in de Middellandse Zee en heeft daarom altijd als handelscentrum gefungeerd. In de 15e en 16e eeuw was Kreta een krachtige zeemacht met een hoog ontwikkelingsniveau. Tegenwoordig draait de economie op toerisme en landbouw, met als belangrijkste producten olijven, olijfolie en druiven. De meeste toeristen verblijven in het noordenoosten van het eiland, in plaatsen als Heraklion, Malia en Agios Nikolaos. Vanwege de vele uitgaansgelegenheden is bij jongeren met name Chersonissos populair. Het zuiden van het eiland is minder in trek en dus beter geschikt voor wie het niet zo heeft op massatoerisme.

Eeuwenoude cultuur

Chania is een oude stad en deze eeuwenoude cultuur is in ieder straatje te herkennen. Chania wordt beïnvloed door Turkse en Venetiaanse culturen. Zo staan er in de haven nog vele grote Venetiaanse huizen, winkels en restaurants in smalle historische straatjes. De naam Chania komt zelfs van de Venetianen, die noemden de stad La Canea. Chania wordt de diamant van Kreta genoemd, vanwege de manier waarop het oude met het nieuwe gedeelte is gecombineerd.

Bezienswaardigheden in Chania

Er is veel te beleven in Chania. Bij de ingang van de haven staat de Venetiaanse vuurtoren uit de 15e eeuw.  Tegenover de vuurtoren vind je de Firkaburcht uit 1629. Een deel hiervan is tegenwoordig een openluchttheater. Verder is er een overdekte markthal met vele verse kruiden en een archeologisch museum dat is gevestigd in een gotische kerk. Voor strandliefhebbers is Kreta een must. Niet alleen in Chania heb je prachtige stranden, maar ook in de omgeving kom je voldoende aan je trekken. ’s Avonds komt het uitgaansleven op gang en dan is het overal erg gezellig.

Vliegtickets Eindhoven – Chania

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Ryanair naar Chania in Griekenland.

Vlieg met deze maatschappijen naar Chania