Vlieg naar Brno

Brno

Vliegen naar Brno

  • Gematigd zeeklimaat
  • 1 uur en 40 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Historisch interessant en modernistisch. Grote winkelketens en kleine boetiekjes. Een prima eindbestemming, maar ook een goede uitvalbasis voor natuurtochten in de omgeving. Brno heeft meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken.

Geschiedenis van Brno

De Tsjechische stad Brno ligt in de regio Moravië en heeft bijna 500.000 inwoners. De acht eeuwen lange stadsgeschiedenis heeft een bewogen karakter. Dat heeft vele monumentale sporen achtergelaten. De burcht Špílberk heeft lange tijd dienst gedaan als gevangenis, tot aan de Tweede Wereldoorlog toe. Pas daarna werd het gebouw definitief ontmanteld en omgebouwd tot een museum, gewijd aan de geschiedenis van Oostenrijk, Tsjechië en Brno. In 1930 werd de basis gelegd voor het hedendaagse stadsgezicht: de Duitse architect Ludwig Mies von der Rohe ontwierp toen de beroemde villa Tugendhat. Een functioneel en typisch modernistisch gebouw dat nog altijd eigentijds oogt, internationaal erkend als Unesco werelderfgoed.

Bezienswaardigheden in Brno

Minder bekend dan de hoofdstad Praag, maar Brno is zeker wel leuk! Neem wel een reisgids en kaart mee, want de inwoners van Brno zijn niet zo bekend met de Engelse taal. Het Stará radnice (Oude stadhuis),  Mahenovo divadlo (Oude theater) en Náměstí svobody (Vrijheidsplein) springen in het oog, maar dat geldt zeker ook voor de Špílberk (Spielberg).
Een bezoekje aan Zoo Brno is ook altijd leuk.

Eten in Brno

Brno zit vol met leuke restaurantjes. Wil je een echt Tsjechisch menu, kies dan voor knoedels en draadjesvlees. Dit wordt geserveerd met een zoetsausje, een aparte combinatie. Groente worden niet veel geserveerd in Brno, maar je kunt wel een varkensbeen op je bord verwachten.

Natuurtochten in de omgeving van Brno

Brno is ook een handige uitvalsbasis voor natuurtochten in de omgeving. Ten noorden ligt de Moravische Karst, dat bekend staat om grillige kloven en ondergrondse grotten. Wie durft, kan een in deze grotten een boottocht maken. Onder de grond en dus afgesloten van de buitenwereld is dit een bijzondere ervaring.
Ten zuiden van Brno voeren bossen en wijngaarden de boventoon. Er is dan ook een ruimschoots gelegenheid tot wandelen en fietsen, afgewisseld met een bezoek aan een van de vele wijnlokalen. Zuid-Moravië is het warmste gedeelte van Tsjechië. Er zijn verschillende kastelen, kloosters en vele duizenden wijnkelders. Ja, dit is ‘het land van wijn en zon’.

Vliegtickets Eindhoven - Brno

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Wizzair naar Brno in Tsjechië.

Vlieg met deze maatschappijen naar Brno