Bouwactiviteiten

Bouwwerkzaamheden Multi Purpose Building op Eindhoven Airport

Onderstaand treft u een impressie aan van de voortzetting van de bouwwerkzaamheden van het Multi Purpose Building op Eindhoven Airport.

Voor meer informatie en vragen over (de bouw van) het MPB kunt u contact opnemen met BAM via 030 659 89 66.

 

Multi Purpose Building Eindhoven Airport Case Study

Klik hier voor de Case Study van het Multi Purpose Building.

Eindhoven Airport legt realisatie Multi Purpose Building bij terminal in handen van BAM

Eindhoven Airport heeft BAM geselecteerd voor de bouw van het Multi Purpose Building (MPB) dat verrijst op de huidige parkeerplaats P1 tegenover de terminal. Lees meer.

Eindhoven Airport breidt terminal uit met nieuwe bagagehal

Eindhoven Airport is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van een nieuwe bagagehal. De nieuwe bagagehal wordt gebouwd aan de rechterzijde van de terminal, op de begane grond. De eerste verdieping zal ingericht worden voor ondersteunende functies zoals kantoorruimtes. Lees meer.

Vanderlande ‘sluit de cirkel’ op Eindhoven Airport

In samenwerking met Eindhoven Airport, leveranciers en recyclingbedrijven wil Vanderlande onderdelen van het bestaande bagageafhandelingssysteem op de luchthaven hergebruiken om de levensloop van de materialen te verlengen in plaats van onderdelen weg te gooien. Vanderlande verzorgt de uitbreiding van het bagageafhandelingssysteem op Eindhoven Airport en werkt daarbij volgens de normen van het Closing-the-Loop-project. Dit gebeurt als onderdeel van de uitbreiding van de bagagehal, waardoor de capaciteit van het systeem aanzienlijk toeneemt als de bouw aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 voltooid is.

Dit initiatief maakt deel uit van een gemeenschappelijk stappenplan voor innovatie en duurzaamheid dat aansluit op de doelstellingen van Vanderlande en Eindhoven Airport ten aanzien van een verantwoordelijk milieubeleid. Het algemene doel is het tegengaan van afbreuk van de waardeketen door de levensduur van de huidige bagageafhandelingsapparatuur op Eindhoven Airport te verlengen. - Andrew Manship, Executive Vice President Airports bij Vanderlande

Eindhoven Airport zet met het Closing-the-loop-project de volgende stap naar een circulaire economie. Het project verkent een bedrijfsmodel en creëert bewustzijn over de noodzaak van een overgang van een lineaire naar een circulaire economie. Gaby Mols, Manager Corporate Responsibility bij Eindhoven Airport

Ondernemingen volgen vooral lineaire industriële processen, waarbij producten worden geproduceerd, gebruikt en vervolgens als afval worden afgevoerd. Door de toenemende schaarste en uitputting van natuurlijke grondstoffen is dit echter niet duurzaam.  Daarnaast worden materialen steeds duurder en het percentage dat hiervan kan worden hergebruikt door conventioneel recyclen is niet hoog genoeg om het gat te kunnen dichten. De meest logische oplossing is overschakelen van een lineaire op een circulaire economie – en dit is de motivatie voor het Closing-the-Loop-project.

In onderstaande video staan de belangrijkste lessen uit het Closing-the-Loop-project.

 

 

Grootschalige verbetering van het buitengebied Eindhoven Airport en de bereikbaarheid van de luchthaven

In 2016 zal naar verwachting de bouw van het buitengebied van start gaan en fasegewijs gereedkomen in 2017 en 2018. De maatregelen voor de verbetering van de bereikbaarheid zullen volgens de plannen starten in 2017 en gereed zijn in 2020. Lees meer.