Vlieg naar Bodrum

Bodrum

Vliegen naar Bodrum

  • Middellands zeeklimaat
  • 3 uur en 30 minuten
  •  
Boek uw vlucht
Boek vlucht + hotel

Sommige plaatsen behoeven maar weinig introductie. Bodrum is er zo een. Deze Turkse badplaats weet jaarlijks vele bezoekers te bekoren, of ze nou komen voor het strand, de vele boetiekjes in het oude centrum, het spetterende uitgaansleven of een van de zeven wereldwondere: het mausoleum van Halicarnassus.

Bezienswaardigheden in Bodrum

Vrij vertaald betekent mausoleum graftombe. In dit mausoleum zit de urn met de as van Mausollos en de graftombe met de overblijfselen van zijn echtgenote en zuster Artemisia. Door het bijzonder mooie uiterlijk trekt het vele bezoekers.
Het kasteel van Bodrum, Sint Petrus, ligt op een schiereiland voor de haven. Vroeger was deze er ter bescherming van de haven bij piraterij. Tegenwoordig is het een middeleeuws burcht.
Wil je de drukte van Bodrum liever ontwijken, dan kun je met het openbaar vervoer naar het dichtbij gelegen Torba rijden. Torba is een pittoresk plaatsje en ligt met zijn groene baai aan de noordkust van Bodrum. Torba heeft kleine kiezelstranden en een authentiek haventje.

De archeologische schatten van Bodrum

Maar ook in cultureel opzicht heeft Bodrum een uitgebreid aanbod: er zijn verschillende middeleeuwse monumenten, zoals een antiek theater, de opvallende Myndos-poort en de historische Sint-Petersburcht. Dit kasteel is niet alleen als gebouw interessant, maar herbergt ook een museum met vele archeologische schatten. Het cultuurhistorisch hoogtepunt van Bodrum is echter de graftombe van de Perzische vorst Mausolus, niet voor niets uitgeroepen tot een wereldwonder.

Duizend-en-een-nacht in Bodrum

Het water is er kristalblauw. De haven gevuld met luxe jachten. Slenterend over de promenade is er altijd iets te doen en vooral te zien. Het strand wacht, maar terrasjes zijn er ook in overvloed. Het historische centrum biedt een ontspannen alternatief voor wie wat beweging wil.
Het is een wirwar van straatjes die de sfeer van Duizend-en-een-nacht ademen. Bij kleine winkeltjes kun je, na het gebruikelijke afdingen voor een habbekrats een souvenir kopen. Na een Turks hapje en een glas raki is het tijd om het nachtleven in te duiken. De mogelijkheden lijken eindeloos: relaxte tuincafés, jazz clubs met live muziek en grote (openlucht) discotheken bieden voor ieder wat wils.

Duiken en snorkelen in Bodrum

Bodrum ligt op een schiereiland met in de omgeving veel grotten, baaien en rotsformaties.
Duikers en snorkelaars maken hier dankbaar gebruik van, want het onderwaterleven is hier zeker de moeite waard. Maar dat geldt eigenlijk voor heel Bodrum.

Vliegtickets Eindhoven - Bodrum

Vanaf Eindhoven Airport vlieg je met Transavia en Corendon naar Bodrum.